Rasene i Jølster:

Helikoptervideo viser ødeleggelsene

Omkring 10 personer er ikke gjort rede for etter rasene som rammet Sogn og Fjordane tirsdag ettermiddag.

JORDRASET: Helikopterbilder viser de store ødeleggelsene etter jordraset i Jølster. Video: HRS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SISTE: Politiet har nå fått bekreftede opplysninger om at en bil ble tatt av jordskredet over FV 451 ved Årnes. En mann i 50-åra er savnet.

Tirsdag ettermiddag kom det første raset etter voldsomme nedbørsmengder i Jølster i Sogn og Fjordane. Like etter kom det neste, og så kom meldingen om 150 evakuerte.

Flere veier er stengt, blant annet hovedveien gjennom Sogn og Fjordane, E39, som vil være stengt ut onsdag ifølge NTB. To hytter skal ha blitt tatt av de første jordmassene som raste og det skal også være store skader på båtbryggeriet Brødrene Aa i Gloppen kommune. Se ødeleggelsene i videoen øverst.

- Folk er fortvilet

Det er ikke foreløpig kjent om noen er tatt av raset, men på grunn av at det ikke er noe dekning i området er flere bekymret for sine nærmeste da de ikke får kontakt.

Lensmann i Førde og Naustdal Dag Fiske sa til Dagbladet onsdag formiddag at det skal være snakk om 30 mennesker det ikke er gjort rede for. Onsdag ettermiddag har politiet fått kontroll på omkring 20 personer.

- Det er rundt 10 personer vi ikke har redegjort for, men det er ingen grunn til å tro at de er tatt av skred, sier politioverbetjent Wenke Hope til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer