Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Helikoptre avfyrte raketter

To israelske helikoptre avfyrte ni raketter mot et palestinsk sikkerhetsområde i Rafah på Gaza-stripen. Tre bygninger ble ødelagt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Er jeg bin Laden?

Ambulanser og politi kjørte raskt til stedet, hvor øyenvitner så tre bygninger bli ødelagt. Det er foreløpig ikke meldt om noen skadde. Bygningene huser blant annet den palestinske etteretningstjenesten og Yassir Arafats personlige styrke, Force 17.

Apache-helikoptrene holdt seg i luften etter angrepet, og det var en periode usikkert om de vil skyte igjen, melder nyhetsbyrået Associated Press (AP).

Ifølge NTB skal palestinerne ha fått forhåndsvarsel om angrepet og tømt bygningene.

Rakettangrepet kom noen timer etter at fem skudd ble avfyrt mot jødiske bosettere på Gaza-stripen. Heller ikke der ble noen skadd, men israelerne mener at de palestinske sikkerhetsoffiserene kunne avverget skuddene.

- De er direkte og indirekte ansvarlig, sier den israelske hæren i en uttalelse.

Vil arrestere Hamas-leder

Den væpnede fløyen av den militante islamistbevegelsen Hamas benektet fredag at den har truet med å angripe Arafats folk, hvis noe skjer med bevegelsens grunnlegger, sjeik Ahmed Yassin. Arafats palestinske politi forsøkte onsdag kveld å sette Yassin i husarrest.

Politifolkene ble drevet tilbake av rundt 2000 rasende Hamas-tilhengere. Israel beskylder Arafat for ikke å gjøre nok for å pågripe palestinske ekstremister, mens ekstremistene anklager ham for å løpe Israels ærend, melder NTB.

Hele Norges coronakart