Helikoptre har funnet hardt skadd tysker (66)- styrtet med paraglider

Nær Galdhøpiggen i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Letemannskaper fant ved 18.45-tiden en hardt skadd tysker (66), som selv fikk meldt fra at han styrtet med paraglider nær Galdhøpiggen ved 16-tiden i ettermiddag.

Tre helikoptre ble satt inn i leting i Smådalen fra 18-tiden. Han ble funnet i en fjellside mot Tesse.

- Mannen blir fløyet til sykehuset på Lillehammer. Han fikk først legebehandling på stedet, og tilstanden skal være stabil, opplyser redningsleder Nils Ole Sunde ved Hovedredningssentralen for Sør-Norge til Dagbladet.

- Hylte og skrek - Han hylte og skrek i telefonen, og fortalte at han hadde brukket et bein og kragebeinet i tillegg til innvendige skader. Det er ikke tvil om at mannen hadde store smerter, sier operasjonsleder Sidsel Svarstad ved Gudbrandsdal politikammer.

Mannen tok av fra Raubergstølen på veien fra Juvasshytta  opp til Norges høyeste fjelltopp, et vanlig punkt å ta av med paraglider

Han ringte fra sin tyske satellittelefonen.

- Han forklarte at han hadde falt ned 20-25 kilometer sørvest fra utgangspunktet, men vi tror heller det må være i sørøstlig retning.  Det blåser friskt, men ellers er det gode leteforhold, sier oerasjonslederen.

Letemannskapene har ikke fått peilet verken telefonen eller GPS'en, som han mistet i fallet.

Mannskapene var tidlig i kontakt med mannens kone, som ventet der luftturen startet.

Vil ikke anbefale noen Dette er helgens andre alvorlige luftsportsulykke. I går omkom en 51 år gammel mann fra New Zealand etter et hopp nær Lysebotn i Rogaland.
Denne dødsulykken skjedde med en speedglider - en fallskjerm til såkalt high performance skydiving.

- Hopperen kjente ikke fjellet og hadde ikke riktig utstyr. Jeg vil ikke anbefale noen å prøve dette, sier en erfaren, lokalkjent tysk hopper til Stavanger Aftenblads nettutgave.

Ifølge presidenten i Stavanger B.A.S.E. Klubb, Stein Edvardsen, kollapset skjermen rett etter at mannen hoppet og skulle få oppdrift.