Helikoptre har nådd grunnstøtt skip

To SeaKing-helikoptre har nådd fram til lastebåten som har gått på grunn utenfor Tromsø. Skipet tar inn vann og mannskapet på 26 venter på å bli evakuert. Redningssentralen vet ennå ikke hvem som er om bord eller hvor de var på vei.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De første redningshelikoptrene var på plass klokka 14.30. Det tredje helikopteret - et militærhelikopter fra Hammerfest - ankom klokka 14.40. Fire skip er også på vei - deriblant tre redningskryssere. De er ventet å ankomme klokka 15.15, 17.30 og 19.00. Det siste skipet har ikke lagt ut fra havn i Tromsø ennå.

- Vi er i kontakt med skipet, men vi vet ikke hvor mannskapet er fra eller hvorfor båten har grunnstøtt, sier pressetalsmann Geir Mortensen ved Hovedredningssentralen for Nord-Norge i Bodø.

Han opplyser at det er nordvest bris, smul sjø og oppholdsvær på stedet.

Tilstanden til mannskapet er ikke kjent.

Får ikke fatt i rederiet

- Mannskapet skulle til å evakuere båten, men de bestemte seg for å bli om bord. Den tar inn vann, men er etter forholdene stabile, sier redningsleder Kjell Johansen ved Hovedredningssentralen.

Han vet ikke hvor lasteskipet var på vei eller hvor det kom fra.

- Vi har problemer med å finne ut av dette. Rederiet er heller ikke å få tak i, opplyser Johansen til Dagbladet.no.

Registrert i Kypros

Den over 200 meter lange båten heter John R. og er Kypros-registrert. Den grunnstøtte ved Rebenesøy like før klokka 13.

- Vi fikk nødmeldinga klokka 12.53 via Bodø Radio, og satte umiddelbart i gang et stort apparat, sier Sten Rune Nicholaisen ved Hovedredningssentralen.

Bodø Radio dirigerer denne typen nødtrafikk, og det er de som har hatt direktekontakt med lasteskipet. Forsvaret bidrar med helikopter og kystfartøyet Lofoten.

- Det vil være framme i 15-tida, opplyser pressetalsmann John Espen Lien ved Forsvarskommandoen i Nord-Norge.

Fartøyet ligger vanligvis i havn i Sortland.

Dagbladet.no følger saken.