Helikoptre i skytteltrafikk redder ut flomofre

I kveld stiger Brisbane river 70 centimeter til. Ingen nordmenn blant 22 døde eller 50 savnede.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BRISBANE/OSLO (Dagbladet): 25 redningshelikoptre går i skytteltrafikk i dag norsk tid - onsdag kveld og natt til torsdag australsk tid - for å berge ut flomofre fra storbyen Brisbane.

Minst 20 000 hus kan bli helt oversvømmet av flomvannet, som nå dekker et område som er større enn Frankrike og Tyskland til sammen.

Myndigheter og meteorologer spår at høyeste vannstand i Brisbane river kommer fra 19-tiden i kveld norsk tid (klokka 04 natt til torsdag i Brisbane).

Da vil vannet ha steget ytterligere 70 centimeter til sammenligning med de siste dagslysbildene fra Brisbane i dag til 5,20 meter over normal vannstand i det flate landskapet ned mot havnivå. Det er mer enn den forrige katastrofeflommen i 1974.

Minst 22 døde Nyhetsbyrået AP melder i formiddag at minst 22 mennesker har omkommet og minst 50 er savnet i den verste flommen på østkysten av Australia siden 1893.

Det er mange nordmenn i området, over 400 studenter og mange fastboende og turister.

- Men vi er ikke blitt varslet av myndighetene om at det er noen norske statsborgere blant de omkomne eller savnede, sier kommunikasjonsrådgiver Frode Overland Andersen i Utenriksdepartementet til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer