Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Helikoptre skyter mot folkemengde

Journalist øyenvitne til militærangrep i Kenya.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): To militære helikoptre har åpnet ild mot en folkemengde i byen Naivasha i Kenya, forteller øyenvitner til Reuters.

- Helikoptrene stupdykker mot folkemengden og avfyrer våpen, forteller Reuters-journalisten David Lewis som er øyenvitne til luftangrepet.

Bakgrunnen for helikopterangrepet skal være at rundt 600 mennesker væpnet med macheter og køller truer en gruppe flyktninger fra Luo-stammen som forsøker å komme seg vekk i en lastebil.

Angriperne var på vei inn i lastebilen for å hente ut flyktningene da helikoptrene begynte å skyte, melder Reuters reporter på stedet. 

Stabil stat mot oppbrudd

Tidligere i dag kom meldingen om at opposisjonspolitikeren Mugabe Were ble skutt og drept av væpnede menn utenfor sitt hjem i Nairobi. Were tilhørte Odingas parti og var nyvalgt medlem av nasjonalforsamlingen.

Mer enn 850 mennesker har blitt drept i opptøyene etter presidentvalget. Opposisjonen, ledet av Raila Odinga, mener president Mwai Kibaki jukset seg til valgseier i valget tredje juledag.

Rundt 250.000 mennesker er på flukt i et land som har blitt betraktet som en av Afrikas mest stabile stater.

Etnisk vold
Volden er i stor grad basert på etnisitet. Kenyans politikk er i stor grad delt etter etniske skillelinjer og Kibaki tilhører Kikuyu-stammen, mens Odinga hører til Luo-folket.

PREGET AV VOLD: Byen Naivasha i Kenya (60 km fra Nairobi) har vært sterkt preget av kamper mellom Kikuyu- og Luo-stammene. Her har menn fra Kikuyu-stammen satt fyr på Luo-menneskers eiendeler. Foto: Scanpix/Reuters
PREGET AV VOLD: Byen Naivasha i Kenya (60 km fra Nairobi) har vært sterkt preget av kamper mellom Kikuyu- og Luo-stammene. Her har menn fra Kikuyu-stammen satt fyr på Luo-menneskers eiendeler. Foto: Scanpix/Reuters Vis mer

Kibaki oppfordret i dag folk til å besinne seg, mens Odinga varslet at Kenya er på vei mot anarki, skriver Reuters.

I ettermiddag skal president Mwai Kibaki og opposisjonsleder Raila Odinga møtes til forhandlinger i et møte ledet av FNs tidligere generalsekretær Kofi Annan.

Dagbladet.no kommer tilbake med mer.

PÅ FLUKT: En mann redder barnet sitt ombord i en lastebil sendt av politiet for å redde flyktningene unna volden i Naivasha.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media