Helikoptre skyter mot folkemengde

Journalist øyenvitne til militærangrep i Kenya.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): To militære helikoptre har åpnet ild mot en folkemengde i byen Naivasha i Kenya, forteller øyenvitner til Reuters.

- Helikoptrene stupdykker mot folkemengden og avfyrer våpen, forteller Reuters-journalisten David Lewis som er øyenvitne til luftangrepet. Bakgrunnen for helikopterangrepet skal være at rundt 600 mennesker væpnet med macheter og køller truer en gruppe flyktninger fra Luo-stammen som forsøker å komme seg vekk i en lastebil.

Angriperne var på vei inn i lastebilen for å hente ut flyktningene da helikoptrene begynte å skyte, melder Reuters reporter på stedet. 

Stabil stat mot oppbrudd

Tidligere i dag kom meldingen om at opposisjonspolitikeren Mugabe Were ble skutt og drept av væpnede menn utenfor sitt hjem i Nairobi. Were tilhørte Odingas parti og var nyvalgt medlem av nasjonalforsamlingen.

Mer enn 850 mennesker har blitt drept i opptøyene etter presidentvalget. Opposisjonen, ledet av Raila Odinga, mener president Mwai Kibaki jukset seg til valgseier i valget tredje juledag.

Rundt 250.000 mennesker er på flukt i et land som har blitt betraktet som en av Afrikas mest stabile stater.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer