I LUFTA I DAG:  Norwegian flyr som normalt i dag. Det siste aksevarslet fra i går kveld utgjør ingen fare, har selskapets operative ledelse vurdert. FOTO: HÅKON MOSVOLD LARSEN, SCANPIX.
I LUFTA I DAG: Norwegian flyr som normalt i dag. Det siste aksevarslet fra i går kveld utgjør ingen fare, har selskapets operative ledelse vurdert. FOTO: HÅKON MOSVOLD LARSEN, SCANPIX.Vis mer

Helikoptre står - flyene går

Nytt askevarsel over Sør-Norge. Nei til redningshelikopter etter savnet fisker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Ambulanse- og redningshelikoptre over store deler av Sør-Norge har stått på bakken i natt på grunn av varsel om en ny tåkesky.
Verken Norsk Luftambulanse eller Hovedredningssentralen for Sør-Norge har sendt opp helikoptre sør for Røros siden i går kveld.

- Vi fikk et såkalt sone 2-varsel fra luftfartsmyndighetene i går kveld med prognoser om aske i luftrommet mellom Rygge og Røros. Sone 2-varsel innebærer at det er operatørene selv som tar avgjørelsen. I vårt tilfellet er det Forsvaret, som har bestemt at helikoptrene skal stå på bakken inntil videre, opplyser redningsleder Ove Frøland ved Hovedredningssentralen på Sola til Dagbladet ved 04.45-tiden.

Dagens flytrafikk i Sør-Norge vil starte som normalt, slik utsiktene er ved 05-tiden.

- Norwegian flyr etter planen. Jeg har nettopp sjekket med vår operative ledelse, som vurderer situasjonen fortløpende, opplyser pressevakt Åsa Larssen til Dagbladet.

Også SAS-flyene går etter planen.

- Jeg har ikke fått indikasjoner på noe annet. Vi tar en ny vurdering av situasjonen ved 06-tiden, sier informasjonssjef Knut Morten Johansen i SAS Norge til Dagbladet.

Leting i Hedmark uten helikopterPolitiet i Hedmark ba om assistanse fra et Sea King-redningshelikopter fra Rygge seint i går kveld, men fikk nei på grunn av askesituasjonen.

- Det er den eneste forespørselen vi har hatt siden i går kveld, sier redningsleder Ove Frøland.

Det var ved 22.30-tiden i går kveld at familien meldte en 81 år gammel mann fra Svullrya i Grue Finnskog for savnet. De antok at han hadde dratt på fisketur siden både bilen og fiskeutstyret var borte.

- Vi har funnet bilen parkert uten fiskeutstyr fem-seks kilometer unna ved Setertjernet. Verken letemannskapene elelr de fem hundene som har vært med har funnet spor etter mannen ennå, sier operasjonsleder Trond Sulen i Hedmark politridistrikt til Dagbladet ved 04.30-tiden.
Isforholdene er usikre med delvis åpent vann.