Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Heliumballonger konfiskert av politiet flere steder

Flere steder i Oslo og Bærum har politiet konfiskert og destruert heliumballonger på 17. mai. 

FORBUDT: Fargerike – og forbudte. En rekke kommuner har sagt nei til salg av heliumballonger på 17. mai. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
FORBUDT: Fargerike – og forbudte. En rekke kommuner har sagt nei til salg av heliumballonger på 17. mai. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det har vært fem-seks hendelser i løpet av dagen i Oslo og Bærum, der vi har vært ute og konfiskert ballonger, eller destruert dem på stedet. Noen av selgerne har kanskje ikke fått med seg forbudet, andre har likevel valgt å ta sjansen, sier operasjonsleder Tor Jøkling i Oslo og Bærum politidistrikt til VG.

I begynnelsen av mai vedtok byrådet i Oslo og minst 28 andre kommuner å forby salg av heliumballonger på gata 17. mai. Grunnen er plastforsøpling og behovet for å begrense bruken av helium.

Ifølge VG var en selger ved Eiksmarka skole i Bærum lite fornøyd med politiets beslag.

- Han ga uttrykk om at det var snakk om ganske store verdier som gikk tapt, og ville overprøve det juridiske i beslutningen, sier Jøkling.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media