KORRUPSJON: Tre ledende medlemmer av Hellas' byrå for privatisering er siktet for korrupsjon i forbindelse med salg av 28 statseide bygninger. Foto: NTB Scanpix
KORRUPSJON: Tre ledende medlemmer av Hellas' byrå for privatisering er siktet for korrupsjon i forbindelse med salg av 28 statseide bygninger. Foto: NTB ScanpixVis mer

Hellas beskylder embetsmenn for korrupsjon

Etter salg av 28 statseide bygninger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tre ledende medlemmer av Hellas' byrå for privatisering er siktet for korrupsjon i forbindelse med salg av 28 statseide bygninger.

Saken mot den tidligere administrerende direktøren i byrået og to andre styremedlemmer dekker perioden fra mai 2013 til mai 2014, før Syriza kom til makten.

De to mistenkes for å ha tilegnet seg 100.000 euro av rentene av leieinntektene av eiendommene, som ble solgt til to greske banker.

Ytterligere tre medarbeidere er siktet for bedrageri for å ha rådet byrået til å gjennomføre salget, som «ikke var i den greske statens interesse».

I henhold til avtalen som er inngått med eurosonen lover den greske regjeringen å trappe opp kampen mot korrupsjon.

En ny rapport fra Transparency International viser at Hellas sammen med Italia er de to mest korrupte landene i eurosonen. Etter Hellas følger Slovakia.

(NTB)