Hellas finansminister viste finger til Tyskland

Hånes etter å ha uttalt at videobeviset er falskt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den greske finansministeren, Yanis Varoufakis, hånes etter at han påsto at et video-opptak hvor han demonstrerer at Hellas burde vise finger til Tyskland, er manipulert.

Videoen ble filmet under et foredrag som Varoufakis holdt i forbindelse med en boklansering i Kroatia, mai 2013, om den globale økonomien og pågående eurokrisen.

Den daværende professoren ved Universitetet i Texas uttalte da at Hellas bør følge Argentinas eksempel; nekte å betale tilbake gjelden sin og gå tilbake til å bruke drakme.

- Mitt forslag var at Hellas skulle kunngjøre at de ville misligholde i 2010, vise finger til Tyskland og be dem om å fikse problemet selv, sier han i videoen over, mens han demonstrativt strekker langefingeren frem foran publikum.

Måtte svare for seg på tysk TV Etter det kontroversielle foredraget har Varoufakis blitt invitert til ulike «talkshow» på tysk TV hvor han har måttet svare for seg.

Ikke bare nekter Varoufakis for å ha vist fingeren under foredraget, han sier at han aldri i sitt liv har vist finger til noen.

Til TV-verten Gunther Jauch uttalte han følgende, ifølge The independent:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.