Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hellas fjerner 2300 migranter fra grensa til Makedonia, busser dem vekk

Stengte grenser har skapt flyktningleir i ingenmannsland.

I INGENMANNSLAND:  Flyktninger som ikke har fått slippe inn i Makedonia har skapt en flyktningleir med flere tusen personer i Nord-Hellas. Nå blir de fraktet tilbake til Athen hvor de kan søke om asyl. Foto: AFP / Robert ATANASOVSKI / NTB Scanpix
I INGENMANNSLAND: Flyktninger som ikke har fått slippe inn i Makedonia har skapt en flyktningleir med flere tusen personer i Nord-Hellas. Nå blir de fraktet tilbake til Athen hvor de kan søke om asyl. Foto: AFP / Robert ATANASOVSKI / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rundt 2.300 migranter som for tiden har oppholdt seg på grensen mellom Hellas og Makedonia, har nå blitt fraktet tilbake til Hellas i busser.

Gresk politi stilte onsdag opp med 45 busser for å frakte migrantene tilbake til Hellas. Stort sett dreier det seg om folk fra Pakistan, Somalia, Marokko, Algerie og Bangladesh. De blir nå innlosjert på sportsarenaer i Aten, opplyste politiet onsdag kveld.

Rundt 350 opprørspoliti ble satt inn ved daggry onsdag da innsamlingen av migrantene startet. Medarbeidere fra humanitære organisasjoner som var på stedet, ble bedt om å forlate området. Pressefolk fikk en kort orientering før de ble plassert rundt 3 kilometer unna mens politiet igangsatte nedriving av telt som migrantene hadde satt opp.

Teltleiren har blokkert togforbindelsen mellom Makedonia og Hellas i en måneds tid, noe som har ført til økonomiske tap både for togselskaper og greske bedrifter. Togforbindelsen er nå gjenopprettet, opplyste politiet onsdag kveld.

Konflikten startet i midten av november da Makedonia stengte grenseovergangen mellom Hellas og Makedonia for alle migranter. Kun syrere, irakere og afghanere fikk passere. Resten ble nektet innreise, og nektet samtidig å dra tilbake til Hellas. Derfor etablerte de leir på grensen.

Migrantene får nå sjanse til å søke asyl i Hellas, men myndighetene i Aten vil også forsøke å sende flere av dem ut av landet.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media