- Hellas har ny regjering

Hellas har fått ny regjering, sier Evangelos Venizelos, lederen i det sosialdemokratiske partiet PASOK.

NY REGJERING: Evangelos Venizelos, lederen i PASOK, sier Hellas har fått ny regjering. Foto:AP/Dimitri Messinis)
NY REGJERING: Evangelos Venizelos, lederen i PASOK, sier Hellas har fått ny regjering. Foto:AP/Dimitri Messinis) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Hellas har fått på plass ei ny regjering, som er en koalisjon av konservative, sosialdemokratene og et mindre parti på venstresida, opplyser den sosialdemokratiske partisjefen, Evangelos Venizelos. Koalisjonen består av PASOK, konservative Nytt Demokrati og lille partiet Demokratisk Venstre. Venizelos tilføyde at nærmere detaljer om sammensetningen av regjeringen ville bli lagt fram seinere på dagen. Den nye regjeringa må først og fremst forsøke å rydde opp i den greske økonomien. Ei hovedutfordring blir, ifølge analytikere, å reforhandle en svært upopulær avtale med EU og Det Internasjonale Pengefondet (IMF) om krisetiltak.

Ifølge nyhetsbyrået DPA skal Nytt Demokrati, det største partiet, «lede» regjeringa, noe som trolig betyr at partiet får statsministeren. — Den endelige koalisjonsavtalen blir trolig undertegnet i løpet av kvelden, sa Demokratisk venstres leder Fotis Kouvelis. Hellas har vært i politisk krise i to måneder og holdt søndag valg på ny nasjonalforsamling der Nytt Demokrati ble seierherre. Pengefondet vil sende folk til Aten for å drøfte de økonomiske forholdene så snart den nye regjeringa er på plass. (NTB-AFP)

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer