Hellas' kredittvurdering oppjustert

Gjenopptok nedbetaling.

NEDBETALING: Kredittvurderingsbyrået Standard & Poor's justerer opp Hellas' kredittvurdering til CCC+ etter at landet gjenopptok nedbetalingen av lån og gjenåpnet bankene.
Foto : John Terje Pedersen / Dagbladet
NEDBETALING: Kredittvurderingsbyrået Standard & Poor's justerer opp Hellas' kredittvurdering til CCC+ etter at landet gjenopptok nedbetalingen av lån og gjenåpnet bankene. Foto : John Terje Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Kredittvurderingsbyrået Standard & Poor's justerer opp Hellas' kredittvurdering til CCC+ etter at landet gjenopptok nedbetalingen av lån og gjenåpnet bankene.

Kredittvurdering ligger imidlertid fortsatt på søppelnivå etter at den er justert opp fra CCC-.

Det er fordi utsiktene til at gjelda kan bli misligholdt, fortsatt ikke er uunngåelig i løpet av året som kommer, og følgelig at det heller ikke kan utelukkes at Hellas sklir ut av eurosonen, etter byråets mening.

Kunngjøringen til S & P kom tirsdag etter at IMF hadde bekreftet at Hellas har betalt to avdrag på 2 milliarder euro og derfor ikke lenger er bakpå med betalingen.

Nedbetalingen ble mulig etter at landet fikk et nødlån på 7,1 milliarder euro, slik at avdragene til IMF og et avdrag på 4,2 milliarder til Den europeiske sentralbanken kunne betales.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer