Hellas' statsminister til frontalangrep mot kreditorene. Mener de ikke ønsker avtale

Men finansministeren tror de snart er i havn.

STATSMINISTER: Alexis Tsipras. Foto: NTB scanpix
STATSMINISTER: Alexis Tsipras. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Uenighet om gjeldslettelse gjør at en avtale mellom Hellas og kreditorene lar vente på seg, ifølge landets økonomiminister.

Onsdag ettermiddag møtes finansministrene i eurosonen i Brussel for å forsøke å bli enige om en ny avtale for å bøte på den greske gjeldskrisen.

- Det er to eller tre veldig spesifikke spørsmål som vi ikke er enige om, sier økonomiminister Georgios Stathakis til den greske TV-kanalen Mega.   Hellas' statsminister Alexis Tsipras kritiserer kreditorene for å være motvillige til enkelte greske forslag for å få bukt med gjeldskrisen, blant annet har IMF avvist et gresk forslag om gjeldsslettelse.

Tsipras skriver på sosiale medier at kreditorene «enten ikke ønsker en avtale eller at de arbeider for visse interesser i Hellas».

Samtidig antyder finansminister Yanis Varoufakis at en avtale kan bli nådd innen kort tid, all den tid forhandlingene nærmer seg slutten.

- Vi er på oppløpet i forhandlingene, som jeg håper skal bli de siste, sa Varoufakis før han gikk på flyet til Brussel sammen med statsminister Alexis Tsipras.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.