STATSMINISTER: Alexis Tsipras. Foto: NTB scanpix
STATSMINISTER: Alexis Tsipras. Foto: NTB scanpixVis mer

Hellas' statsminister til frontalangrep mot kreditorene. Mener de ikke ønsker avtale

Men finansministeren tror de snart er i havn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Uenighet om gjeldslettelse gjør at en avtale mellom Hellas og kreditorene lar vente på seg, ifølge landets økonomiminister.

Onsdag ettermiddag møtes finansministrene i eurosonen i Brussel for å forsøke å bli enige om en ny avtale for å bøte på den greske gjeldskrisen.

- Det er to eller tre veldig spesifikke spørsmål som vi ikke er enige om, sier økonomiminister Georgios Stathakis til den greske TV-kanalen Mega.   Hellas' statsminister Alexis Tsipras kritiserer kreditorene for å være motvillige til enkelte greske forslag for å få bukt med gjeldskrisen, blant annet har IMF avvist et gresk forslag om gjeldsslettelse.

Tsipras skriver på sosiale medier at kreditorene «enten ikke ønsker en avtale eller at de arbeider for visse interesser i Hellas».

Samtidig antyder finansminister Yanis Varoufakis at en avtale kan bli nådd innen kort tid, all den tid forhandlingene nærmer seg slutten.

- Vi er på oppløpet i forhandlingene, som jeg håper skal bli de siste, sa Varoufakis før han gikk på flyet til Brussel sammen med statsminister Alexis Tsipras.

Hellas ønsker en langsiktig gjeldslettelse for å stabilisere den greske økonomien. I tillegg ønsker landet momsfritak på de greske øyene, noe særlig Syrizas regjeringspartner Uavhengige grekere har kjempet for.

Tysklands statsminister Angela Merkel har avvist at Hellas vil bli gitt en gjeldslettelse denne uken.

(NTB)