Helle Thorning-Schmidt kan bli FNs nye flyktningsjef

- Det ville vært en stor ære.

KAN BLI FLYKTNINGSJEF: Helle Thorning-Schmidt er nominert til stillingen. Foto: AFP PHOTO / THIERRY CHARLIER / NTB Scanpix
KAN BLI FLYKTNINGSJEF: Helle Thorning-Schmidt er nominert til stillingen. Foto: AFP PHOTO / THIERRY CHARLIER / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Danmarks tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt kan bli FNs nye høykommisær for flyktninger. 

Det ble klart da statsminister Lars Løkke Rasmussen fredag kunngjorde at Danmark har Thorning-Schmidt som kandidat til stillingen.

Dersom hun får jobben, vil hun etterfølge portugiseren António Guterres, som har vært sjef for FNs flyktningorgan UNHCR siden 2005. Han har den siste tiden kritisert flere EU-lands motvilje mot å ta imot flere flyktninger, deriblant Danmark, skriver NTB. 

- Jeg er ordentlig glad for å stå her i dag sammen med statsministeren. Jeg er glad for at regjeringen har besluttet at jeg skal være Danmarks offisielle kandidat til posten som FNs flyktningkommisær, sier Thorning-Schmidt, ifølge Politiken. 

- Det ville være en stor ære om FNs generalsekretær og generalforsamling ber meg om å ta den store oppgaven. Alle ser at det er en oppgave som gir utrolig mye mening, sier den tidligere statsministeren.  

Guterres bekreftet fredag at han ikke ønsker å fortsette, men vil gå av når perioden hans utløper i slutten av desember, ifølge NTB. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.