- Helleland blir parlamentarisk leder

Det opplyser flere kilder til VG.

 ÅPNER FOR KONA:  Trond Helleland blir ifølge VG parlamentarisk leder i Høyre. Det kan åpne for at kona, partifelle og stortingskollega Linda Hofstad Helleland (t.v.) får plass i den blåblå regjeringen. Her snakker begge med pressen ved Sundvolden Hotel under regjeringsforhandlingene. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
ÅPNER FOR KONA: Trond Helleland blir ifølge VG parlamentarisk leder i Høyre. Det kan åpne for at kona, partifelle og stortingskollega Linda Hofstad Helleland (t.v.) får plass i den blåblå regjeringen. Her snakker begge med pressen ved Sundvolden Hotel under regjeringsforhandlingene. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Trond Helleland (51) blir Høyres parlamentariske leder på Stortinget, opplyser flere kilder til VG.

Helleland er fungerende parlamentarisk leder for Høyre.

Han er innvalgt fra Buskerud, og har fire perioder bak seg på Stortinget.

Helleland var mot slutten av forrige stortingsperiode partiets samferdselspolitiske talsmann, etter at Øyvind Halleraker måtte gå av etter at han ikke hadde oppgitt honorarer han mottok for verv knyttet til bompengevirksomhet.

Siden han ble fast innvalgt på Stortinget i 1997 har Helleland sittet i familie, kultur og administrasjonskomiteen, han har vært leder av justiskomiteen, og kommunal- og forvaltningskomiteen.

Trond Helleland er gift med partikollega Linda C. Hofstad Helleland (36).

Både hun og mannen har av mange vært nevnt som mulige statsråder i den blåblå regjeringen, men loven slår fast at nære slektninger som foreldre/barn, søsken eller ektefeller ikke samtidig kan sitte i regjering.

(NTB)