- Heller død i en grøft enn å be om brexit-utsettelse

Boris Johnson trosser parlamentet under britenes mest «ekstraordinære statsministerpressekonferanse» på årevis.

- REN DONALD TRUMP: «Den mest ekstraordinære statsministerpressekonferanse vi har sett på årevis», og «ren Donald Trump» skriver en kommentator i the Guardian etter statsminister Boris Johnsons pressekonferanse torsdag kveld. Foto: NTB Scanpix.
- REN DONALD TRUMP: «Den mest ekstraordinære statsministerpressekonferanse vi har sett på årevis», og «ren Donald Trump» skriver en kommentator i the Guardian etter statsminister Boris Johnsons pressekonferanse torsdag kveld. Foto: NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Etter en kort tale under et politiarrangement onsdag kveld gjorde Storbritannias statsminister Boris Johnson det klart at han nekter å be om noen brexit-utsettelse - på tross av at det er nettopp det Underhuset i går onsdag ba ham gjøre.

- Jeg ville heller være død i en grøft, var hans krystallklare svar da han i den påfølgende pressekonferansen ble spurt om han ville be Brussel om utsettelse.

Insisterer på nyvalg

Etter avstemninger i Underhuset tirsdag og onsdag denne uka er statsministerens brexit-plan i ferd med å gå i vasken. Johnson vil ha Storbritannia ut av EU den 31. oktober – med eller uten en avtale.

Men onsdag påla parlamentet ham å ikke trekke Storbritannia ut uten en avtale – noe som i praksis betyr at han må be om en utsettelse. Bare ytterst få tror at en avtale kan oppnås på den korte tida som gjenstår.

Likevel er Johnson fast bestemt på å slåss videre for å få det som han vil.

- Folk vil se dette gjennomført, og det er det vi kommer til å gjøre, sa han under pressekonferansen.

- Jeg ser ingen annen mulighet enn et nyvalg, sa han også – selv om han dagen før fikk nei i parlamentet da han ba om nettopp det.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer