Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Heller krig enn tvillinger

Det sier president George W. Bush. Tvillingdøtrene hans skaper tydeligvis mer hodebry enn terrorkrigen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

At det ikke er lett å ha barn, kan nok presidenten skrive under på. Og med to tenåringsdøtre som skaper avisoverskrifter alene, er nok jobben dobbelt så vanskelig.

- Hadde jeg kunnet velge mellom tvillingene og gå ut i krig, hadde jeg valgt krig, sier Bush.

Han sier at han både har vært i krig og fostret opp tvillinger, og foretrekker altså det første.

Hvilken krig Bush viser til skal være uvisst. Under Vietnamkrigen søkte Bush seg til luftforsvarets nasjonalgarde, og kom inn til tross for svake testresultater. Nasjonalgarden ble sett på som en «fluktrute» for mange unge amerikanere som ikke ville til Vietnam for å kjempe.

Tvillingene til presidenten er 19 år gamle Jenna og Barbara, som gang på gang har foret pressen med avisoverskrifter, skriver svenske Aftonbladet.

Presidenten sier dette med et glimt i øyet til parlamentsjefen i West Virginia, tvillingpappaen Bob Kiss.

Bush har ikke lenger søvnløse netter på grunn av skrikende småbarn, men kanskje heller på grunn av spritskandalene jentene hans har vært involvert i. I april ble Jenna Bush pågrepet med et falskt ID-kort da hun forsøkte å kjøpe alkohol. Også Barbara var med i spritbutikken, og Jenna ble dømt til åtte timers samfunnstjeneste og en bot på 50 dollar.

«Double trouble»

Jenna er stadig blitt observert på ville fester Austin, Texas - en delstat hvor det aldersgrensen på å nyte alkohol er 21 år. Hun er også blitt tatt for å drikke alkohol offentlig.

I amerikansk presse kalles tvillingsøstrene for «Double trouble», mens Jenna har et eget klengenavn: «Jenna and tonic».

De to søstrene er ikke særlig fornøyd med at pappa er verdens mektigste mann. Ifølge New York Times reagerte søstrene sterkt da pappa ble valgt til republikanernes presidentkandidat.

- Betyr dette at vi må ha Secret Service rundt oss hele tida, spurte Jenna med tårer i øynene, ifølge storavisa. Begge jentene hater å måtte stille opp for pappa. De vil helst leve et vanlig tenåringsliv, melder amerikansk presse.

Bush hadde selv alkoproblemer

Bush har selv et langt, tåkete rulleblad av tabber i beruset tilstand. Da han som ung politiker ble tatt for fyllekjøring, valgte han å ta offentlig avstand fra sin egen drikking.

Jentene fikk i fjor sommer uventet støtte fra skuespillerhold i Hollywood.

- Nå må vi alle puste dypt inn og tenke på hva det vil si å være datter av president Bush. Jeg tror jaggu jeg ville gått ut og tatt et par drinker selv, sa Julia Roberts.

«Double trouble»: Tvillingene Barbara og Jenna Bush skaper mye hodebry for USAs president.
DANCING QUEEN: Jenna Bush svinger seg ofte på dansegulvet på ville fester. Her går det litt roligere sammen med pappa president.
Hele Norges coronakart