Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Heller norsk enn amerikansk

Ansatte glade for at GM selger Saab til sportsbilprodusenten Koenigsegg.

MILJØ, EGEN KULTUR OG TEKNO: Det vil Bård Eker ha mer av i Saab. Han, Koenigsegg og en rekke andre investorer overtar svenske kriserammede Saab. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet
MILJØ, EGEN KULTUR OG TEKNO: Det vil Bård Eker ha mer av i Saab. Han, Koenigsegg og en rekke andre investorer overtar svenske kriserammede Saab. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet.no): General Motors selger Saab Automobile til sportsbilprodusenten Koenigsegg, bekrefter Saab og GM, melder NTB.

- Dette er et nytt steg i fornyingen av GM og dets europeiske operasjoner, sier Carl-Peter Forster, GM-sjef i Europa i en pressemelding.

600 millioner dollar lån
Et ledd i avtalen er en forventning om at den svenske regjeringen bidrar med lånegarantier for 600 millioner dollar og et tilsvarende lån i Den europeiske investeringsbanken.

Fagforeningen hos Saab, IF Metallklubben, er fornøyd med løsningen, ifølge TT.

Ritva Nikka har jobbet på Saab-fabrikken i Trollhättan i 25 år og var veldig glad for beskjeden i dag.

- Så herlig. Det er fantastisk at det endelig kommer til en løsning. Heller norsk enn amerikansk, det er bra at Saab blir nordisk, sier Nikka til GT.

Koenigsegg, som ble grunnlagt i 1994 av den svenske forretningsmannen Christian von Koenigsegg, har bare 45 ansatte og produserer årlig 18 luksussportsbiler, skriver NTB.

- Banebrytende teknologi
Mens Saab ikke alltid knyttes til «fart og spenning» er Koenigsegg-bilene verdens raskeste, med unik teknologi og design.

- Jeg er sikker på at vi har noen gode løsninger for Saab, med banebrytende teknologi. Og vi tar ikke et nei for et nei når en ny idé kommer opp, sa investor og medeier i Koenigsegg Bård Eker til Dagbladet forrige uke.

- Er satsning på brenselceller og el-biler et mulig scenario?

- Ja. Uansett hvilken del av transportindustrien man jobber i må man tenke miljø.

General Motors, som i forrige måned begjærte seg konkurs, la Saab ut for salg i februar.

KOENIGSEGG:
KOENIGSEGG: Vis mer

Dagbladet kommer med mer.

DIREKTØR: Christian Koenigsegg. Foto: Scanpix
DIREKTØR: Christian Koenigsegg. Foto: Scanpix Vis mer
SAAB CABRIOLET BIOPOWER:
SAAB CABRIOLET BIOPOWER: Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!