Hellig attraksjon begynte å blomstre i Botanisk hage fredag. Snart dør den

- En veldig populær plante her.

En sjelden og vakker lotus blomstrer i Botanisk hage ved Naturhistorisk museum mandag. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB Scanpix
En sjelden og vakker lotus blomstrer i Botanisk hage ved Naturhistorisk museum mandag. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En av Botanisk hages attraksjoner begynte å blomstre fredag, og snart er det allerede over. Den hellige lotusblomsten står bare noen få dager.

Den opprinnelige, ville arten av Nelumbo nucifera med rosa blomster og tallerkenrunde blader vokser i den tropiske dammen i Victoriahuset i Botanisk hage på Tøyen i Oslo.

Før helgen oppfordret hagesjef i Botanisk hage ved Naturhistorisk museum Axel Dalberg Poulsen folk til å ta turen snarest, for blomstringen varer bare et par dager.

- Det er alltid spennende om den kommer i blomst, det er en veldig populær plante her i hagen, sa Dalberg Poulsen til osloby.

Mandag var lotusen fortsatt å se - til glede for publikum og ansatte.

Vannplanten anses for å være hellig i Kina, og den dyrkes både som prydplante og grønnsak. Blomsterknopper, blomster, umodne frøkapsler og modne frø spises. Bladene brukes som tallerkener eller som «innpakningspapir» for lekre retter. Modne, tørre frøkapsler brukes som dekorasjoner eller rangler til barna, skriver Naturhistorisk museum på sine nettsider.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer