Hellig okse slaktet i Wales

Falt for slakterkniven etter bitter krangel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ingen bønner hjalp for Shambo. Oksen, som ble holdt som hellig dyr hos en gruppe hindumunker i det vestlige Wales, har falt for slakterkniven etter en bitter krangel mellom munkene og britiske myndigheter.

Den seks år gamle frisiske oksen måtte bøte med livet etter å ha testet positivt for tuberkulose, bekreftet veterinærmyndighetene fredag. Oksen ble slaget torsdag kveld, etter heftige protester da den ble hentet fra munkenes gårdsbruk i Llanpuinsant.

- Jeg kan bekrefte at oksen er slaktet, sa en talsmann for walisiske selvstyremyndigheter fredag.

- De som har begått denne ugjerningen, vil måtte svare for følgene som kan ramme deres etterkommere i generasjoner framover, truet munkenes talsmann Swami Surayananda.

Rundt 20.000 mennesker protesterte i et opprop på internett forgjeves mot at Shambo skulle slaktes. Saken vandret gjennom det britiske rettsapparatet hele veien til den sentrale ankedomstolen Court of Appeal i London, men ingenting hjalp.

Britiske regler tilsier at alle dyr som mistenkes for å være tuberkulosesmittet, skal slaktes av sikkerhetshensyn.

(NTB)

BLE SLAKTET: Siden i vår har oksen Shambo vært gjenstand for en bitter strid mellom hindutempelet den hører  til, og britiske myndigheter. Nå er det bekreftet at oksen, som led av tuberkulose, er avlivet. FOTO: BARRY BATCHELOR/AP/SCANPIX
BLE SLAKTET: Siden i vår har oksen Shambo vært gjenstand for en bitter strid mellom hindutempelet den hører til, og britiske myndigheter. Nå er det bekreftet at oksen, som led av tuberkulose, er avlivet. FOTO: BARRY BATCHELOR/AP/SCANPIX Vis mer