Hellige Madonna

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

3. Mars, 1989: Det er MTV-premiere på Madonnas nye musikkvideo, «Like a Prayer», og forventningene er enorme. Det er bare et par måneder siden ble hun kåret til verdens best betalte kvinnelige artist av Forbes, sisteskiva «True Blue» har solgt millioner av eksemplarer og den etterfølgende «Who’s that girl»-turneen var en kjempesuksess. Madonna har hisset på seg kristenmoralistene med «Like a Virgin» og gammelfeministene med «Material Girl». Hun er en av verdens aller største popstjerner, og nå, 11 år etter at hun flyttet til New York, venneløs og med bare 35 dollar i lomma, har Pepsi betalt fem millioner dollar for å være med på lanseringen av «Like a Prayer». De har laget en reklamefilm, ja til og med en reklamefilm for reklamefilmen, og trykket opp tusenvis av pepsibokser med Madonna-bilder på. Det de derimot ikke har gjort, er å se videoen til «Like a Prayer».

De har ikke sett drapet på den uskyldige kvinnen. De har ikke sett at Madonna, vitnet, løper desperat over heden. Søker tilflukt i en kirke. Kysser en svart helgenfigur, som kommer til liv og, fordi han er en svart mann på feil sted til feil tid, får skylda for drapet. De har ikke sett gospelkoret, stigmataene i håndflatene til Madonna, eller at hun danser foran tre brennende kors. Og de har i hvert fall ikke sett for seg at det bare er et par timer til de skal stå overfor den største boikott-trusselen i brusfabrikantens historie.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer