Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hells Angels-anmeldelse henlagt

Stavanger (NTB-Bodil K. Sandvik): Statsadvokat Ketil Haukaas har henlagt saken mot politimester Kjell Eide i Rogaland politidistrikt. Politimesteren ble i fjor høst anmeldt av ni Hells Angels-medlemmer for kontrollvirksomhet rettet mot MC-gjengen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Intet straffbart forhold er bevist, og saken er derfor henlagt, sier statsadvokat Ketil Haukaas til NTB.

Bombe i Drammen

Politimester Kjell Eide besluttet å trappe opp kontrollvirksomheten mot Hells Angels-medlemmene etter bombeeksplosjonen i Drammen i juni i fjor. Medlemmer av MC-gjengen skulle kontrolleres og kroppsvisiteres når de viste seg i Rogaland politidistrikt.

Politimester Eide begrunnet dette med at det i flere tilfeller var funnet våpen i dette miljøet, og at bombeeksplosjonen i Drammen aktualiserte problemet.

Anmeldt

Hells Angels-medlemmene i Rogaland mente seg trakassert etter at flere av dem hadde blitt kontrollert flere ganger på en kveld av politiet. MC-gjengens advokat, Arvid Sjødin, anmeldte politimesteren til det særskilte etterforskningsorganet Sefo.

Det gjorde han etter at Justisdepartementet stilte seg tvilende til at politimesteren hadde hjemmel i loven til slike tiltak. Politimester Kjell Eide innstilte kontrollene av Hells Angels-medlemmene mens saken ble behandlet. Fredag var det klart at statsadvokaten ikke vil forfølge saken mot politimesteren, og saken ble henlagt.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!