Hells Angels anmelder Oslo-politiet

Mener de ransaket klubblokalene deres ulovlig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Oslo-politiet tok etter en massiv politiaksjon i morges beslag i Strømsveien 222 på Alnabru i Oslo.

Der ligger klubblokalene til Hells Angels Oslo og blant andre talsperson og frontfiguren til klubben, Rune «Supern» Olsgaard ble kasta ut.

Bakgrunnen for aksjonen, var ifølge Oslo-politiet, en tiltalte mot eiendommens eier - firmaet Capitol Eieindom AS — etter at det under to politiaksjoner i 2010 og 2011 ble funnet til sammen 15 ulovlige våpen i lokalene. Flere av våpnene skal ha blitt funnet i hemmelige rom i veggene på klubbhuset.

Tiltalen er nå klar og Oslo statsadvokatembeter varsler påstand om at å inndra hele huset fordi det har medvirket til å oppbevare ulovlige våpen.

Prøves i retten Politiet valgte å foreta beslaget i dag for å unngå at eieren av huset solgte eller gjorde noe annet med det før rettssaken starter på nyåret, opplyste politiadvokat Jorid Kile i Oslo-politiet til Dagbladet tidligere i dag.

Hells Angels er i harnisk og reagerer kraftig på politiets metoder. Like etter beslaget påklagde Capitol Eiendom AS sin advokat, John Christian Elden, beslaget inn for Oslo tingrett.

Han opplyser at det mest sannsynlig blir et rettsmøte om beslaget i Oslo tingrett neste uke.

Anmelder politiet Elden opplyser til Dagbladet nå i kveld at MC-klubben også kommer til å anmelde Oslo politidistrikt til Spesialenheten for politisaker.

- Det er på grunn av ulovlig ransaking av lokalene. Politiet har bekreftet at de ikke hadde rettens samtykke før de rykket inni huset, og at de de ikke hadde ransakelsesbeslutning, sier Elden til Dagbladet.

Dagbladet har foreløpig ikke lykkes med å komme i kontakt med politiadvokat Jorid Kile i tilknytning til denne saken så langt i kveld.

- FUNNET GJEMT: Disse våpnene ble funnet inne i HAs lokaler 13. januar 2011, blant annet skjult i veggene, mener politiet. Nå er firmaet som eier huset tiltalt for oppbevaring av ulovlige våpen og heleri. Husets styreleder er Rune Olsgaard, talsmann for Hells Angels. Foto: Politiet
- FUNNET GJEMT: Disse våpnene ble funnet inne i HAs lokaler 13. januar 2011, blant annet skjult i veggene, mener politiet. Nå er firmaet som eier huset tiltalt for oppbevaring av ulovlige våpen og heleri. Husets styreleder er Rune Olsgaard, talsmann for Hells Angels. Foto: Politiet Vis mer

- Jeg synes et minimum av hva man kan kreve av politiet er at de følger loven når de med rette krever at andre gjør det, sier Elden til Dagbladet.

NTB meldte tidligere i dag at vedtaket om beslag ble fattet før aksjonen startet i morges klokka 10.00. Statens kartverk hadde registrert brevet om at eiendommen var tatt i beslag av politiet i går, ifølge NTB

BISTÅR HELLS ANGELS: Advokat John Christian Elden mener det ikke er grunnlag for politiet å kunne ta beslag i HAs klubblokaler slik de gjorde i dag. Han varsler at MC-klubben også vil anmelde Oslo-politiet for ulovlig ransaking. Her er han som representant for paraplyorganisasjonen Payback som kjemper for å bevise at MC-medlemmer ikke er mer kriminelle enn andre.
Foto: Per Løchen / NTB scanpix
BISTÅR HELLS ANGELS: Advokat John Christian Elden mener det ikke er grunnlag for politiet å kunne ta beslag i HAs klubblokaler slik de gjorde i dag. Han varsler at MC-klubben også vil anmelde Oslo-politiet for ulovlig ransaking. Her er han som representant for paraplyorganisasjonen Payback som kjemper for å bevise at MC-medlemmer ikke er mer kriminelle enn andre. Foto: Per Løchen / NTB scanpix Vis mer