Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hells Angels-aspiranter mistenkt for bestillingsdrap

SANDNES/SKIEN (Dagbladet): Politiet tror at de to siktede i Tokke-drapet kan ha likvidert 36-åringen på bestilling. Nå leter etterforskerne etter bakmenn som kan ha gitt drapsordren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

22-åringen fra Flekkefjord og 23-åringen fra Sandnes ble i går fengslet for åtte uker etter at retten fant skjellig grunn til mistanke.

Ifølge siktelsen stjal mennene en svart Mercedes i Sandnes for om lag tre uker siden. Så skal de ha kjørt over fjellet, der de møtte en 36-åring og en 27-åring ved Kjønnesviksvannet i Tokke.

De skal ha forsøkt å likvidere begge to, men 27-åringen overlevde. Etterforskerne regner det som sannsynlig at de unge Hells Angels-aspirantene ble sendt til Telemark på oppdrag for andre. Politiadvokat Jon Borgen bekrefter at de leter etter mulige medskyldige i samme MC-klubb.

- Ja, det er naturlig å etterforske i disse miljøene, sier Borgen. Han utelukker ikke flere pågripelser.

Nekter

Begge siktede er tilknyttet den beryktede MC-klubben. 23-åringen oppfører seg etter Hells Angels-normen og nekter å forklare seg for politi og påtalemyndighet. 22-åringen snakker, men benekter ethvert kjennskap til drapet.

Politiets mistanker er i første rekke bygd på indisier, ikke fellende bevismateriale.

Ikke kjennskap

De siktede ble i går fengslet for åtte uker, med brev- og besøksforbud de første fire ukene. Kjennelsen vil bli påkjært.

- Vi har ikke fått vite hva den enkelte skal ha gjort. Og selv om retten skulle tro at min klient har skutt noen, fins det ikke belegg for å si at det ble gjort med overlegg. Tvert imot, sier Tor Erling Staff, som forsvarer 22-åringen.

John Christian Elden, som forsvarer 23-åringen, er enig:

- Min klient erkjenner ikke engang å ha vært på stedet, sier Elden.

- Kjenner han de to han er siktet for å ha skutt?

- Nei.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling