FÅR BEHOLDE «FESTNINGEN»:  Hells Angels klubblokaler i Oslo blir ikke inndratt til fordel for statskassa. Foto Harald Klungtveit / Dagbladet
FÅR BEHOLDE «FESTNINGEN»: Hells Angels klubblokaler i Oslo blir ikke inndratt til fordel for statskassa. Foto Harald Klungtveit / DagbladetVis mer

Hells Angels beholder «FESTNINGEN»

Hells Angels får beholde «festningen» i Strømsveien i Oslo. Men har fått en bot på 100.000 kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I januar 2011 slo politiet til mot Hells Angels hovedkvarter i Oslo - også kjent som «festningen» i Strømsveien.

Det ble funnet flere skytevåpen som ikke kunne knyttes til enkeltmedlemmer av Hells Angels. Statsadvokaten i Oslo tok seinere ut tiltale mot to selskaper som knyttes direkte til Hells Angels - Capitol Eiendom og Hamcon.

«HA-festning» Men i Oslo tingrett ble Hells Angels selskapene delvis frikjent. Strømsveien 222 - Hells Angels «festningen» ble ikke inndratt til fordel for statskassa. Skytevåpnene og ammunisjonen som ble funnet ble inndratt og Capitol Eiendom ble ilagt en bot på 750.000 kroner.

Dommen ble anket, og i Borgarting lagmannsrett la statsadvokaten ned påstand om en bot på 1.000.000 kroner for Capitol Eiendom, en bot på 1.000.000 kroner til Hamcon og inndragelse av Hells Angels «festningen» (klubblokalet i Strømsveien 222).

Nå har Borgarting lagmannsrett dømt til Capitol Eiendom til en bot på 100.000 kroner. Hells Angels får beholde «festningen». Våpnene og ammunisjonen er inndratt, utover det er Hells Angels frikjent.

- Ikke kriminell organisasjon
Advokat John Christian Elden som førte saken for Hells Angels sammen med advokat Astri Aas-Hansen er fornøyd med resultat.

- Våre klienter er glade for utfallet av saken og at den boten tingretten ga er nedsatt. Men viktigst for dem er selvsagt at også lagmannsretten avviste kravet om inndragning av klubbhuset, sier advokat John Christian Elden til Dagbladet.

- Lagmannsretten har i likhet med Oslo tingrett fastslått at Hells Angels ikke er en kriminell organisasjon eller at klubben står bak kriminalitet. Vi får nå håpe at politiet lar Mc-klubbene i fred og konsentrere seg om å bekjempe den kriminalitet som måtte bli begått, sier advokat John Christian Elden.

Vurderer anke Statsadvokat Carl Graff Hartmann førte straffesaken mot Hells Angels på vegne av påtalemyndigheten.

- Hells Angels Oslo ble dømt og har fått en bot. Det er korrekt at vi ikke fikk medhold i at klubblokalet kunne inndras, sier statsadvokaten. Jeg vil nå lese dommen grundig før jeg tar stilling til om vi skal anke til Høyesterett.

- Advokat Elden viser til at retten har fastslått at Hells Angels ikke er en kriminell organisasjon?

- Jeg vet ikke hva advokat Elden mener med det. Det er et faktum at Hells Angels Oslo ble dømt både i tingretten og lagmannsretten, sier statsadvokat Carl Graff Hartmann.

- IKKE KRIMINELL: - Lagmannsretten har fastslått at Hells Angels ikke er en kriminell organisasjon eller at klubben står bak kriminalitet, sier advokat John Christian Elden.  Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
- IKKE KRIMINELL: - Lagmannsretten har fastslått at Hells Angels ikke er en kriminell organisasjon eller at klubben står bak kriminalitet, sier advokat John Christian Elden. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer