Hells Angels Bergen etablert i kveld

Charter nummer åtte i Norge blir nå feiret på stor Hells Angels-fest i Hokksund.

JUBLER: Frode Takle (41) fra tidligere Bergen MC Norway fikk i dag retten til å bære vesten og logoen han har drømt om i hele sitt voksne liv. Hells Angels feiret det nye charteret på en stor fest i Hokksund i kveld. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN
JUBLER: Frode Takle (41) fra tidligere Bergen MC Norway fikk i dag retten til å bære vesten og logoen han har drømt om i hele sitt voksne liv. Hells Angels feiret det nye charteret på en stor fest i Hokksund i kveld. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HOKKSUND (Dagbladet): Medlemmene i prospect-klubben Bergen MC Norway fikk i dag overlevert skinnvestene med den berømte Hells Angels-logoen på en fest til den nye HA-avdelingens ære på Hokksund i kveld.

Det betyr at Hells Angels offisielt er etablert i Bergen, noe myndighetene i vestlandshovedstaden har forsøkt å forhindre i flere år.

Dagbladet var tilstede på festen da det nye «charteret» ble kunngjort i kveld.

- Det kjennes kjempebra. Dette har jeg drømt om i hele mitt voksne liv, sier Frode Takle (41), nyopptatt medlem i Hells Angels.

Han feirer i Hokksund sammen med andre medlemmer fra hele landet.

- Nå er de her Politiet, som regner Hells Angels som en kriminell organisasjon med ambisjoner om utvidelse, er svært lite begeistret for nyheten.

- Politiet har jo forsøkt i årevis å unngå dette i Bergen og har klart det helt fram til i dag, men nå må vi bare konstatere at vi har fått en kriminell mc-klubb til byen, sier politiinspektør Norvald Visnes ved Fana politistasjon til Dagbladet.

Han har kjempet mot HA-etableringen i mange år. Men for to år siden ble klubben Renegades såkalte prospects - HA-rekrutter - og ble til MC Norway i ei fjellhule i Helldalen i Fana.

Nå må Visnes og kollegene se på at bergensere i HA-vester, med og uten motorsykler, blir synlige i bybildet.

- Vi kommer til å fortsette arbeidet med alle virkemidlene vi har i loven for å hindre at de utvikler et kriminelt nettverk i Bergen, sier politiinspektøren til Dagbladet.

Ifølge tall NRK brennpunkt hentet inn i forbindelse med en dokumentar om miljøet, hadde MC Norway-klubben i Bergen i fjor 14 medlemmer, hvorav seks var straffedømte. Dagbladet får opplyst at medlemstallet i det som nå er Hells Angels Bergen er noe lavere.

Visnes ser én fordel med at medlemmene nå ikler seg logoen til verdens mest beryktede «énprosentklubb».

- Når de kjører rundt med disse vestene ser vi jo hvem de er, sier Visnes.

- Fester seg i storbyene Eirik Jensen ved Seksjon for organisert kriminalitet i Oslo politidistrikt, som følger det antatt kriminelle mc-miljøet tett fra hovedstaden, forteller at etableringen av den nye HA-avdelingen på Vestlandet var ventet.

- Dette har ligget i kortene en stund. Vi tror strategien til HA er å feste seg i de store byene i Norge. Det å være først betyr kontroll, sier Jensen til Dagbladet i kveld.

Han tror ikke bergensklubbens posisjon blir nevneverdig endret fra i kveld av.

- De har hatt deler av statusen en stund nå, sier HA-eksperten.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer