Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Hells Angels har ingen europasjef. Dette er ren løgn

Hells Angels og politiet er enige i at MC-klubben ikke har noen europasjef.

- ALLE HAR EN STEMME: Talsperson Rune "Supern" Olsgaard i Hells Angels i Norge reagerer karftig på påstandene at en europa-sjef ble stemt utnvent under et Hells Angels-møte i fjor. - Det ikke slik vi er organisert, sier han. Foto: AFP / THOMAS FREY / NTB scanpix
- ALLE HAR EN STEMME: Talsperson Rune "Supern" Olsgaard i Hells Angels i Norge reagerer karftig på påstandene at en europa-sjef ble stemt utnvent under et Hells Angels-møte i fjor. - Det ikke slik vi er organisert, sier han. Foto: AFP / THOMAS FREY / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 12. januar skrev Dagbladet i papir- og nettutgaven om tysktyrkiske Neco Arabaci (42) i Hells Angels (HA). Dagbladet viste til den tyske avisa Bild som skrev at Arabaci etter lengre interne stridigheter skal ha gått seirende ut av maktkampen i Tyskland og blitt utnevnt til ny sjef i Europa.

Den norske delen av MC-klubben reagerer kraftig på at Dagbladet meldte at Hells Angels skal ha en sjef for Europa og at Neco Arabaci skal være denne lederen.

- Dette er ren løgn. Hells Angels er ikke organisert slik. Det finnes ingen sjef eller president for Europa. Vi har ikke, og har aldri hatt presidenter på landsplan i Norge eller noen andre land, region eller på verdensplan, sier talsperson Rune Olsgaard i Hells Angels Norway.

- Ikke medlem I en usignert e-post til Dagbladet fra Hells Angels mener de at Dagbladet skal beklage for å komme med feilinformasjon. De mener at ved å skrive om den angivelige maktpyramiden, så forsøker Dagbladet å bruke det som bevis på at HA er en kriminell organisasjon. Olsgaard bekrefter at e-posten er sendt fra dem.

Hells Angels mener å ha fått informasjon om at Neco Arabica meldte seg ut av Hells Angels for under ett år siden og at hans påståtte makt i klubben derfor er sterkt overdrevet.

- Neco Arabaci har aldri vært medlem av HAMC, og sluttet som prøvemedlem for litt under et år siden. Igjen så er det grupperinger innenfor politiet i Tyskland som ønsker å bygge opp under de samme løgner og bruke dette i ett spill for å underbygge påstandene om organisert kriminalitet, hevder Hells Angels.

Kripos bekrefter Dagbladet har vært i kontakt med Kripos, som opplyser at de i lang tid gjennom Europol og tysk politi har vært holdt orientert om stridigheter i Tyskland og etablering i Tyrkia.

- Vi er kjent med navnet til Arabaci. Slik vi forstår det er det ikke slik at det bør knyttes altfor mye til en mann når man ser på utviklingen som skjer i Hells Angels Europa. Det er ingen grunn til å anta at HA Europa har endret struktur og dermed har etablert seg med en «president». HA-systemet bygger på at hvert land har sin stemme i verdensmøter og europamøter, skriver presseansvarlig Ida Dahl Nilssen i Kripos i en e-post til Dagbladet.

- Alle opplysninger i HAMC blir avgjort med 2/3 flertall av samtlige medlemmer i hele verden og ikke med landsstemmer, sier Olsgaard.

Ikke i Norge Kripos har per nå ikke opplysninger om at Arabaci har vært på besøk i Norge og han er ikke kontrollert av norsk politi.

- Norge ligger nok litt i utkanten av hendelsene som beskrives, men utviklingen i Hells Angels Europa er noe vi følger med på. Vi har lenge sett med bekymring på den ekspansjon og etablering som har foregått østover mot Balkan, Russland og Tyrkia, skriver Kripos.

I artikkelen 12. januar vises det til et Hells Angels-møte i Izmir i Tyrkia, der Arabaci angivelig skal ha base, hvor om lag 100 HA-representanter fra hele verden møttes for å komme til en løsning på uoverenstemmelser i Tyskland og Europa.

Hells Angels Norway bekrefter at de var til stede under møtet.

- Ja, vi hadde representanter tilstede på ett av våres årlige verdensmøter i Tyrkia i desember. Men vi kan avkrefte at det ble stemt over noen Europa-leder, skriver Hells Angels til Dagbladet.