AVVISER KONFLIKT: Rune «Supern» Olsgaard i Hells Angels sier at klubben hadde skværet opp med mannen som i dag ble skutt. Foto: BJØRN LANGSEM
AVVISER KONFLIKT: Rune «Supern» Olsgaard i Hells Angels sier at klubben hadde skværet opp med mannen som i dag ble skutt. Foto: BJØRN LANGSEMVis mer

- Hells Angels har ingenting usnakket med ham

- Tragisk, sier HA-talsmann Rune «Supern» Olsgaard om drapsforsøket mot det utstøtte medlemmet (43) på Romerike i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KURLAND (Dagbladet): 43-åringen som ble skutt mens han gikk mellom huset og bilen sin på Kurland på Romerike i morges, brøt med Hells Angels-miljøet for flere år siden, og er nå sentral i den nystartede klubben Gladiators MC.

Mannen overlevde drapsforsøket, og ligger nå på Ullevål sykehus.

- Vi har avhørt fornærmede på sykehuset. Han forteller at han ble truffet i ryggen av ett skudd. Da han snudde seg så han en person med finlandshette som sto bak et gjerde noen meter unna, forteller Lørenskog-lensmann Elisabeth Bråten Engen til Dagbladet.

Med statusen «bad standing» i HA skal mannen lenge ha fryktet voldelige represalier fra dette miljøet, men den siste tida skal 43-åringen ha fått beskjed fra Hells Angels om at han ikke lenger hadde noe å frykte.

- Har snakket ut Talsmann for Hells Angels, Rune Supern Olsgaard, bekrefter at 43-åringen som ble skutt i ryggen utenfor sitt eget hjem på Kurland i Lørenskog ved 06-tiden fredag, er tidligere medlem av HA. Men han avviser bestemt at den skadde har «bad standing» i klubben per i dag.
 
- Det er vel fire-fem år siden han meldte seg ut hos oss. Det var noe styr rundt utmeldelsen den første tiden, men vi har pratet ut for lenge siden. HA som klubb har ikke noe usnakket med han eller hans nye klubb Gladiators. Det har jeg ikke hørt om enkeltmedlemmer som har heller, sier Olsgaard til Dagbladet.
 
HA-talsmannen betegner det som «tragisk» at hans gamle klubbkompis ble skutt.
 
- Han er en veldig ålreit fyr. Vi snakket sammen seinest for et par uker siden, og da hadde vi en hyggelig prat, sier Olsgaard.
 
Han sier han ikke har hørt noe om hva som kan ligge bak skytingen.
 
- Det eneste jeg vet, er det media har fortalt utover dagen. Jeg har forsøkt å få kontakt med andre Gladiators-medlemme for å høre hvordan det står til med ham og hva som kan ha skjedd, men jeg har ikke fått kontakt med dem, sier HA-talsmannen.

Omstridt klubb Kilder med inngående kunnskap om mc-miljøene opplyser at Gladiators ses som konkurrenter av alle de andre klubbene som er i politiets søkelys, og at lederskikkelsene kan ha fiender også i andre miljøer enn HA.

Selv har 43-åringen aldri blitt straffedømt i alvorlige saker, og familien hans avviser på det sterkeste at han kan knyttes til kriminalitet i dag. Da han ble skutt, var han på vei til en lastebil som sto parkert like ved åstedet, for å dra på jobb som sjåfør.

- Han er ingen kriminell, det er derfor han gikk ut av Hells Angels. Han går på jobb om morgenen og jobber til seint på kveld, sier et familiemedlem til Dagbladet.

ÅSTED: 43-åringen var på vei til denne lastebilen for å dra på jobb da han ble skutt av den ukjente gjerningsmannen. Foto: Benjamin A. Ward
ÅSTED: 43-åringen var på vei til denne lastebilen for å dra på jobb da han ble skutt av den ukjente gjerningsmannen. Foto: Benjamin A. Ward Vis mer