Illustrasjonsfoto.
Illustrasjonsfoto.Vis mer

Hells Angels i krig - mot Hells Angels

Intern kamp om makten over narkohandel, prostitusjon og menneskesmugling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||BERLIN (Dagbladet): Tre rådyre skrytebiler med helvetsengler fra nabobyen Giessen trillet natt til torsdag opp foran en bordell rett ved sentralbanestasjonen i Frankfurt am Main. I «Katana Club» krevde de å få snakke med den lokale sjefen for Hells Angels. Da dette ble avvist, trakk de tilreisende våpen og gikk til angrep på sine «brødre».

Fem skutt
Under bataljen — som bare tok et par minutter - ble det avfyrt et stort antall skudd.  I følge nyhetsmagasinet Focus, fant politiet som rykket ut bare blodspor og tomme hylser på åstedet. I løpet av natta dukket imidlertid fem Hells Angels seg på ulike sykehus i regionen og ble innlagt for behandling av til dels alvorlige skuddsår i skulder, mage og bein. Fire av dem skal tilhøre Hells Angels i Frankfurt, mens den femte er medlem av klubben i Giessen. Alle avviser å snakke med politiets etterforskere.

Tyrkisk HA
Tyske medier rapporterer at det er en intern kamp om makten over narkohandel, prostitusjon og menneskesmugling som nå er i ferd med å koke over. De yngre medlemmene i Giessen har alle innvandrer bakgrunn og kaller seg «Hells Angels Turkey». Lederen deres er en tidligere bordelleier fra Frankfurt, som i 2007 ble utvist for livstid fra Tyskland etter å ha sonet en liten del av dommen på knapt 10 års fengsel for omfattende narkohandel og annen grov kriminalitet. Siden i fjor sommer forsøker Necati Arabaci (42) å skaffe seg kontroll over hele HA-apparatet i Tyskland og Europa for øvrig.

Strid om kodeks
En politietterforsker sier anonymt til der Spiegel at de mange yngre medlemmene som i løpet av de siste fire årene er blitt godtatt i Hells Angels, for tida gjør opprør mot alle interne lover og regler. De nekter blant annet å dele inntekter fra sine kriminelle aktiviteter med moderklubben.  Dette skal ha vært årsaken til at noen av de yngre for få dager siden — som straff - ble tvunget til å gi fra seg den innbringende styringen av ni HA-kontrollerte bordeller. Nå dukket de opp for å gjøre regnskap med «tradisjonalistene».

Gamle mot unge
Motstanderne er medlemmer med lang fartstid, som krever disiplin og lojalitet — og som pukker på gammeldags motorsykkelromantikk. Mange av de nye er ikke en gang i besittelse av mc-kort — og langt mindre egen harley davidson. Et større mc-treff som var planlagt nå i helga ble i går forbudt av politiet i Frankfurt, som frykter at det er i ferd med å bryte ut full krig innad i Hells Angels.