Hells Angels i krig - mot Hells Angels

Intern kamp om makten over narkohandel, prostitusjon og menneskesmugling.

Illustrasjonsfoto.
Illustrasjonsfoto. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||BERLIN (Dagbladet): Tre rådyre skrytebiler med helvetsengler fra nabobyen Giessen trillet natt til torsdag opp foran en bordell rett ved sentralbanestasjonen i Frankfurt am Main. I «Katana Club» krevde de å få snakke med den lokale sjefen for Hells Angels. Da dette ble avvist, trakk de tilreisende våpen og gikk til angrep på sine «brødre».

Fem skutt
Under bataljen — som bare tok et par minutter - ble det avfyrt et stort antall skudd.  I følge nyhetsmagasinet Focus, fant politiet som rykket ut bare blodspor og tomme hylser på åstedet. I løpet av natta dukket imidlertid fem Hells Angels seg på ulike sykehus i regionen og ble innlagt for behandling av til dels alvorlige skuddsår i skulder, mage og bein. Fire av dem skal tilhøre Hells Angels i Frankfurt, mens den femte er medlem av klubben i Giessen. Alle avviser å snakke med politiets etterforskere.

Tyrkisk HA
Tyske medier rapporterer at det er en intern kamp om makten over narkohandel, prostitusjon og menneskesmugling som nå er i ferd med å koke over. De yngre medlemmene i Giessen har alle innvandrer bakgrunn og kaller seg «Hells Angels Turkey». Lederen deres er en tidligere bordelleier fra Frankfurt, som i 2007 ble utvist for livstid fra Tyskland etter å ha sonet en liten del av dommen på knapt 10 års fengsel for omfattende narkohandel og annen grov kriminalitet. Siden i fjor sommer forsøker Necati Arabaci (42) å skaffe seg kontroll over hele HA-apparatet i Tyskland og Europa for øvrig.

Strid om kodeks
En politietterforsker sier anonymt til der Spiegel at de mange yngre medlemmene som i løpet av de siste fire årene er blitt godtatt i Hells Angels, for tida gjør opprør mot alle interne lover og regler. De nekter blant annet å dele inntekter fra sine kriminelle aktiviteter med moderklubben.  Dette skal ha vært årsaken til at noen av de yngre for få dager siden — som straff - ble tvunget til å gi fra seg den innbringende styringen av ni HA-kontrollerte bordeller. Nå dukket de opp for å gjøre regnskap med «tradisjonalistene».

Gamle mot unge
Motstanderne er medlemmer med lang fartstid, som krever disiplin og lojalitet — og som pukker på gammeldags motorsykkelromantikk. Mange av de nye er ikke en gang i besittelse av mc-kort — og langt mindre egen harley davidson. Et større mc-treff som var planlagt nå i helga ble i går forbudt av politiet i Frankfurt, som frykter at det er i ferd med å bryte ut full krig innad i Hells Angels.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer