- Hells Angels i oppløsning

Politiet mener de har greid å ryste det kriminelle MC-miljøet så kraftig at Hells Angels og andre klubber har fått problemer med rekrutteringa.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TRONDHEIM/OSLO (Dagbladet): Det har over lengre tid vært jobbet intenst med å motarbeide Hells Angels og resten av det kriminelle MC-miljøet i Norge. Nå mener politiet at de er i ferd med å lykkes.

- Vi oppfatter det sånn at det kriminelle MC-miljøet er rystet. Det er helt klart kommet fram at det kriminelle MC-miljøet begynner å få problemer med rekrutteringa, sier politiinspektør Terje Lunde til Dagbladet.

I går ble det foretatt en politirazzia mot Hells Angels lokaler i Trondheim og Oslo, i forbindelse med etterforskningen av en større spritsmuglersak. To personer ble pågrepet.

- Høy besøksfrekvens

Av totalt 12 siktede og seks mistenkte i saken, tilhører fem siktede og tre mistenkte MC-miljøet. Det skal være snakk om sentrale medlemmer, blant andre HA-presidenten i Trondheim, som nå sitter varetektsfengslet i en annen sak.

- I forhold til det kriminelle MC-miljøet i Norge, så er dette en vesentlig sak. Samlet sett utgjør dette et viktig press mot dette miljøet, sier Lunde.

Det er ikke lenge siden sist politiet ransaket HA-lokalene i Trondheim. De var der både 4. september og 27. mai i år.

- Vi har en ganske høy besøksfrekvens, sier politiinspektøren.

Stor fortjeneste

Den store spritsmuglersaken har vært etterforsket av politi og tollvesen siden slutten av august. Det dreier seg om innførsel av ca. 130000 liter druebrennevin fra Spania og Portugal. I følge politiet ligger fortjenesten på et så stort parti på hele 13 millioner kroner.

Politiet har kartlagt ni konkrete innførselsturer. Det er ikke gjort nye spritbeslag, ut over de 13000 literne som tidligere i år ble beslaglagt i Trondheim og Oppdal, samt de 14000 literne som ble beslaglagt i Frankrike og Spania.

- Hvor resten av spriten har endt opp, har vi ikke noe klart svar på, sier Lunde.

Tilståelser

Han opplyser at det kriminelle MC-miljøet er knyttet til saken gjennom politiets egne opplysninger og forklaringer fra folk i transportørleddet.

- Det foreligger tilståelser som drar med seg deler av det kriminelle MC-miljøet.

Lunde forteller at de 12 siktede tilhører flere forskjellige ledd og en uryddig struktur.

- Her er det nettverk. De er flytende i fra gang til gang og lever hele tiden. Det er den nye dimensjonen i organisert kriminalitet, at vi hele tiden snakker om små nettverk som er veldig dynamiske.

Alle fem siktede knyttet til MC-miljøet er også siktet for å ha kommet med til dels grove trusler mot flere personer i tranportørleddet. Truslene skal ha vært motivert i pengeinnkreving.

RAZZIA OSLO: En person ble pågrepet og mindre mengder hasj beslaglagt, da væpnet politi gikk til aksjon mot Hells Angels lokaler i Oslo i går.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer