Hells Angels innrømmer politikartlegging

Hells Angels (HA) innrømmer i en pressemelding at de kartlegger politiet. MC-klubben hevder imidlertid at årsaken til dette ikke er at de planlegger ulovlige handlinger mot tjenestemenn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Under en razzia mot motorsykkelklubben Hells Angels i Oslo tidligere i høst ble det funnet lister med navn, adresse og telefonnummer til flere hundre politifolk.

- Vi har sett oss nødt til å starte denne kartleggingen på grunn av alvorlige overgrep begått mot oss av polititjenestemenn, skriver Hells Angels i pressemeldingen.

Ifølge motorsykkelklubben skal pengebeløp beslaglagt av politiet under ransaking ha blitt borte.

- Jeg vil ikke gå ut med noe konkret beløp, men det dreier seg om flere titusen kroner, sier advokat Per Sjong Larsen, som representerer medlemmer av motorsykkelklubben i Oslo, til NTB.

HA-medlemmer mener seg også utsatt for vold fra politiet, og har anmeldt polititjenestemenn for dette.

- Ved anmeldelser av disse forholdene er det vanskelig for oss å vite hvem vi skal anmelde. Dette beror på at enkelte i politiet nekter å opplyse oss om navn eller tjenestenummer, skriver Hells Angels i pressemeldingen.

Funnet av listene vakte oppsikt internt i politiet, spesielt fordi flere av telefonnumrene som er oppgitt er hemmelige. Økonomiseksjonen ved Oslo politidistrikt etterforsker saken, og undersøker blant annet om det er en utro tjener ved politikammeret som har bistått MC-klubben med å skaffe listene.

- Vi vil ikke legge skjul på at mange av opplysningene stammer fra «ærlige» polititjenestemenn som har sett seg lei på ulovlighetene «uærlige» polititjenestemenn begår, heter det i HAs pressemelding.

(NTB)