Hells Angels krever borgen sin tilbake fra politiet

Slaget om HAs hovedkvarter står i Oslo tingrett i dag.

KREVER HA-HUSET TILBAKE: I Oslo tingrett i dag må politiet forsvare beslaget av hovedkvarteret til Hells Angels forrige uke. Advokatene John Christian Elden, Astri Aas-Hansen og Rune Olsgaard stiller i retten.  Foto: Marte Christensen / NTB scanpix
KREVER HA-HUSET TILBAKE: I Oslo tingrett i dag må politiet forsvare beslaget av hovedkvarteret til Hells Angels forrige uke. Advokatene John Christian Elden, Astri Aas-Hansen og Rune Olsgaard stiller i retten. Foto: Marte Christensen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I forrige uke aksjonerte Oslo-politiet mot Strømsveien 222 på Alnabru i Oslo, som er som klubblokalet til Hells Angels i Oslo.

Bakgrunnen for aksjonen var at politiet ønsket å ta beslag i eiendommen fordi foretaket som eier bygget - Capitol Eiendom - er tiltalt for å ha oppbevart og skjult våpen i bygget. Våpnene ble funnet under to razziaer i 2010 og 2011. Selskapet Hamcon (Hells Angels motorcycle club Oslo Norway) står også tiltalt i våpensaken.

Blant annet HA-talsmann Rune «Supern» Olsgaard ble satt på gata. Klubben er forbanna og har klaget beslaget inn for Oslo tingrett.

I dag står slaget mellom Oslo-politiet og Hells Angels i Oslo tingrett. Politiadvokat Jorid Kile mot Rune "Supern" Olsgaard og hans Capitol Eiendoms advokat John Christian Elden som krever bygningen løslatt.

Straffbar handling Politiet ønsker å overbevise Oslo tingrett at eierselskapet Capitol Eiendom i realiteten er Hells Angels.

- Capitol Eiendom er til for at det som aksjeselskap skal sikre klubblokaler for Hamcon. Dette er til for at klubben skal unngå foretaksstraff eller straffeansvar, at de selskapene ikke skal knyttes til hverandre, sier Jorid Kile i retten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer