Hells Angels-leder pågrepet i Trondheim

Leif I. Kristiansen er siktet for å ha påvirket en regnskapsmedarbeider til å avgi falsk erklæring.

PÅGREPET: Leif Ivar Kristiansen, leder for Hells Angels i Norge, ble pågrepet torsdag ettermiddag. Foto: Tom E. Østhuus, Dagbladet.
PÅGREPET: Leif Ivar Kristiansen, leder for Hells Angels i Norge, ble pågrepet torsdag ettermiddag. Foto: Tom E. Østhuus, Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Hells Angels-lederen Leif Ivar Kristiansen ble i ettermiddag pågrepet i lokalene til motorsykkelklubben Hells Angels i Trondheim. Han er siktet for å ha påvirket en regnskapsmedarbeider til å avgi falsk erklæring, skriver Adressa.

Kristiansen nekter straffskyld i henhold til siktelsen, ifølge politiadvokat Per Martin Utkilen ved Sør-Trøndelag politidistrikt.

Bakgrunnen for pågripelsen er et regnskapsdokument fremlagt i Sør-Trøndelag tingrett tirsdag denne uken.

Kristiansens kvinnelige regnskapsfører har innrømmet inntekten over 2008 og 2009 ikke stemmer overens med virkeligheten, opplyser Utkilen til Adressa. Hun er siktet for falsk erklæring i saken og har ifølge Adressa ingen god forklaring på hvorfor hun gjorde som hun gjorde.

Den opprinnelige siktelsen til Hells Angels-lederen fra i vinter omhandlet blant annet heleri og hvitvasking. Den nye siktelsen kommer i tillegg til dette.

Det har ikke lyktes Dagbladet å komme i kontakt med Kristiansens forsvarer, Morten Furuholmen, i forbindelse med denne saken.

Til Adressa pratet med ham tidligere i dag, var han ukjent med at regnskapsføreren til klienten hadde innrømmet at dokumentet var falskt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer