PÅGREPET: Leif Ivar Kristiansen, leder for Hells Angels i Norge, ble pågrepet torsdag ettermiddag. Foto: Tom E. Østhuus, Dagbladet.
PÅGREPET: Leif Ivar Kristiansen, leder for Hells Angels i Norge, ble pågrepet torsdag ettermiddag. Foto: Tom E. Østhuus, Dagbladet.Vis mer

Hells Angels-leder pågrepet i Trondheim

Leif I. Kristiansen er siktet for å ha påvirket en regnskapsmedarbeider til å avgi falsk erklæring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Hells Angels-lederen Leif Ivar Kristiansen ble i ettermiddag pågrepet i lokalene til motorsykkelklubben Hells Angels i Trondheim. Han er siktet for å ha påvirket en regnskapsmedarbeider til å avgi falsk erklæring, skriver Adressa.

Kristiansen nekter straffskyld i henhold til siktelsen, ifølge politiadvokat Per Martin Utkilen ved Sør-Trøndelag politidistrikt.

Bakgrunnen for pågripelsen er et regnskapsdokument fremlagt i Sør-Trøndelag tingrett tirsdag denne uken.

Kristiansens kvinnelige regnskapsfører har innrømmet inntekten over 2008 og 2009 ikke stemmer overens med virkeligheten, opplyser Utkilen til Adressa. Hun er siktet for falsk erklæring i saken og har ifølge Adressa ingen god forklaring på hvorfor hun gjorde som hun gjorde.

Den opprinnelige siktelsen til Hells Angels-lederen fra i vinter omhandlet blant annet heleri og hvitvasking. Den nye siktelsen kommer i tillegg til dette.

Det har ikke lyktes Dagbladet å komme i kontakt med Kristiansens forsvarer, Morten Furuholmen, i forbindelse med denne saken.

Til Adressa pratet med ham tidligere i dag, var han ukjent med at regnskapsføreren til klienten hadde innrømmet at dokumentet var falskt.

- Det tar jeg til etterretning. Jeg kan bekrefte at min klient er pågrepet, men regner med at han vil bli dimittert innen kort tid, sa Morten Furuholmen.