Hells Angels-ledere ønsket som foredragsholdere

Lederne for motorsykkelklubben Hells Angels (HA) i Norge og Danmark skulle etter planen holdt foredrag på et næringslivseminar i Oslo i februar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lederen for HA i Danmark, Jørn «Jønke» Nielsen, og den norske HA-presidenten Leif Ivar Kristiansen skulle holdt foredrag på et seminar om merkevarebygging. Representanter for Nike, Carlsberg og Dell Computer var blant dem som også skulle deltatt på seminaret, som ble avlyst da TV 2 tok kontakt med arrangøren.

Lasse Gimnes i bladet Kampanje er imidlertid ikke fremmed for å hente inn HA-lederne som foredragsholdere ved en senere anledning. Han mener ikke at dette vil være en lovliggjøring av Hells Angels. Nielsen er dømt for drap, mens Kristiansen er dømt for vold og trusler.

- Vi tar avstand fra all mulig form for kriminalitet, men vi er interessert i Hells Angels faglig sett som markedsfører og merkevarebygger. Derfor ville vi ønsket dem hjertelig velkommen, sier Gimnes til TV 2. Under seminaret skulle HA-lederne blant annet snakket om hvordan de uttrykker sine verdier eksternt og internt.

Ifølge TV 2 reagerer mange polititjenestemenn kraftig på at HA på denne måten nærmest legaliseres.

(NTB)>/i>