Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hells Angels-medlem (42) tatt av Kripos i større narkosak

Bevæpnet politi slo til i Vestfold og i klubbens hovedkvarter i Oslo i koordinert aksjon i dag.

STOR RAZZIA: Etter at store bevæpnede politimannskaper i morges tok seg inn i Hells Angels-hovedkvarteret på Alnabru i Oslo ble lokalene finkjemmet av en rekke Kripos-etterforskere (Alle personene på bildet er politifolk). Foto: TORBJØRN BERG
STOR RAZZIA: Etter at store bevæpnede politimannskaper i morges tok seg inn i Hells Angels-hovedkvarteret på Alnabru i Oslo ble lokalene finkjemmet av en rekke Kripos-etterforskere (Alle personene på bildet er politifolk). Foto: TORBJØRN BERG Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Har du bilder fra politiaksjonen i Vestfold eller Oslo, eller har annen informasjon om saken? Send epost til [email protected], mms/sms til 2400 eller ring/sms 412 15 090 (direkte til journalisten).

(Dagbladet): Bakgrunnen for den store politiaksjonen mot Hells Angels-hovedkvarteret i Oslo klokka 09 i dag er en narkotikasak som Kripos har etterforsket i lengre tid. Etter det Dagbladet forstår har politiet gjort betydelige beslag av amfetamin.

- Fire menn er i dag og i går pågrepet og siktet for grov narkotikaforbrytelse. Bakgrunnen for aksjonen mot Hells Angels på Alnabru er at en av de siktede har tilknytning til klubben, sier politiadvokat Richard Beck Pedersen i Kripos.

Kripos har foreløpig ikke knyttet narkosaken til selve klubbdriften eller organisasjonen.

- Den ene siktedes tilknytning til Hells Angels er sterk nok til at vi fikk tillatelse av retten til å ransake klubblokalene. Hvordan klubben eventuelt har blitt brukt av siktede når det gjelder akkurat denne saken, får den videre etterforskningen vise, sier Beck Pedersen til Dagbladet.

Politiadvokaten opplyser at det kan komme flere pågripelser, men vil ikke kommentere verken hvilket narkotisk stoff saken dreier seg om eller andre forhold rundt siktelsene.

- Pågripelsene og ransakingene skjedde i en nøye planlagt aksjon og er resultat av etterforskning som har pågått en stund, sier Beck Pedersen.

Det pågikk i 15-tida ennå ransaking i HA-hovedkvarteret men Kripos ville ikke kommentere hvilke  beslag som er gjort der.

- At Kripos selv etterforsker en slik sak er et ledd i den samlede innsatsen mot de kriminelle mc-miljøene som har pågått en stund, sier Cecilie Lilaas-Skari, leder ved Seksjon for organisert kriminalitet i Kripos.

Narkosiktelse En av de pågrepne er en straffedømt 42-åring som ble pågrepet ved boligen sin i Oslo.

Mannen har i en årrekke vært en del av Hells Angels-miljøet i Oslo, og ble i fjor tatt opp som fullverdig medlem av klubben. Han har flere ganger tidligere blitt dømt blant annet for narkotikalovbrudd og trusler mot polititjenestemenn.

Politiet hadde gode grunner til å bevæpne seg under tilslagene. Da 42-åringen ble pågrepet i 2006 hadde han en MP5 maskinpistol og en 357 Magnum revolver hjemme.

- Kripos har bedt Oslo politidistrikt bistå i en sak de har jobbet med en stund. Jeg kan bekrefte at én person tilknyttet klubben er pågrepet på en annen adresse, men utover det må Kripos svare på spørsmål, sa innsatsleder Tore Barstad i oslopolitiet til Dagbladet ved HA-hovedkvarteret i 10-tida.

 Det var i formiddag ikke gjort betydelige narkobeslag inne i selve Hells Angels-lokalene.

Aksjon også i Vestfold Mens bevæpnede mannskaper fra blant andre Seksjon for organisert kriminalitet i oslopolitiet tok seg inn sammen med Kripos i HA-hovedkvarteret på Alnabru, gikk politiet også til aksjon mot en 26-åring i Vestfold. Mannen er tidligere straffedømt i mindre saker men har ingen direkte tilknytning til mc-miljøene.

26-åringen hadde i kveld ikke tatt stilling til straffskyld.

Den siktede 42-åringens forsvarer hadde i ettermiddag ikke fått noen detaljerte opplysninger fra politiet om saken.

- Utover at han er pågrepet vet jeg ingenting, sier advokaten til Dagbladet.

Dagbladet har ikke fått kontakt med forsvarerne til de to siste siktede.

Eieren av HA-bygget, Capital Eiendom - med en viss tilknytning til mc-klubben - mener politiaksjonen i morges var unødvendig voldsom.

- Capital Eiendom som huseier ønsker politiet velkommen dersom de lurer på noe. De behøver ikke utstyre seg med våpen eller ta med masse våpen inn i huset. Huset ønsker å være fredelig og fritt for våpen, sier selskapets advokat John Christian Elden til Dagbladet.

Nylig ransaking I fjor høst gikk politiet til en lignende aksjon mot HA-hovedkvarteret, men den gang var razziaen ledet av oslopolitiet, ikke Kripos. Politiet sa den gang at aksjon kom som en følge av våpenbeslag politiet gjorde i hovedkvarteret i februar 2010 og januar 2011. I den første aksjonen ble det funnet fire ulovlige våpen. Under aksjonen i 2011 inndro politiet elleve ulovlige våpen.

Oslo-politiet har også forsøkt å ta beslag i hele eiendommen på Alnabru, men Høyesterett satte ned foten.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!