BEKREFTER KOBLINGEN: Hells Angels-leder Jørn «Jønke» Nielsen bekrefter at Brian Sandberg var Stein Baggers livvakt. Arkivfoto: Dagbladet
BEKREFTER KOBLINGEN: Hells Angels-leder Jørn «Jønke» Nielsen bekrefter at Brian Sandberg var Stein Baggers livvakt. Arkivfoto: DagbladetVis mer

Hells Angels-medlem beskyttet den norskfødte direktøren

Er fortsatt på rømmen, mistenkt for bedrageri av 610 millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Etterlyste Stein Bagger har blitt beskyttet av Hells Angels-medlemmet Brian Sandberg.

- Vårt medlem har i omtrent et år jobbet for Stein Bagger som sikkerhetskonsulent, sier Jørn «Jønke» Nielsen, talsperson for Hells Angels (HA) i Danmark, til BT.

Norskfødte Stein Bagger er etterlyst, mistenkt for å ha bedratt IT Factory for 500 millioner danske kroner. Han rømte fra kona mens de var på ferie i Dubai.

Asger Jensby, som er bosatt på Kongsvinger og ny storinvestor i 1. divisjonsklubben KIL, var styreleder og storaksjonær i det nå konkursrammede selskapet.

Tidligere bokser

Ifølge «Jønke» kjenner Bagger og Sandberg hverandre fra et treningsmiljø. Sandberg er taekwondotrener og tidligere bokser.

HA-medlemmet var blant annet med Bagger da han var på forretningsreise, noe ledelsen i IT Factory var kjent med ifølge Ekstra Bladet.

- Jeg spurte Bagger hvem det var som løp rundt og lekte livvakt for ham. Han fortalte at det var Hells Angels-medlemmet og treningskameraten Brian Sandberg, sier kommunikasjonskonsulent Erik Ove i IT Factory til avisa.

Det er ikke kjent hvorfor Bagger har følt seg truet, men har altså følt behov for en livvakt.

HA-medlemmet skal ha fått beskjed av Bagger om å skjule tatoveringen og å gå med langermede skjorter og gensere.

- Det er viktig for meg å understreke at Hells Angels ikke har hatt noe med dette å gjøre. Brian har et selskap og han er leid inn på den måten, sier Jørn «Jønke» Nielsen til Ekstra Bladet.

Narkotikadømt

Sandberg er ifølge BT tidligere dømt for sju års fengsel for narkotikakriminalitet. I 2004 ble han dømt til halvannet års fengsel for å ha hjulpet et annet Hells Angels-medlem med å smugle 350 kilo hasj til Norge.

I 1998 kom Sandberg i unåde hos Hells Angels, og var i en periode på prøve hos Bandidos, men på ukjent vis kom han inn i varmen igjen hos HA i 2003.

Asger Jensby, tidligere styreleder og storaksjonær i IT Factory, sier til Ekstra Bladet at han begynte å ane uråd da han ble ringt opp av Allan Vestergaard som hadde blitt utsatt for grov vold i sitt eget hjem.

- Seint torsdag kveld ble jeg ringt opp av Allan Vestergaard, som jeg ikke kjenner. Han hevdet at vi var partnere i IT Factory gjennom et av Stein Baggers selskaper. Han fortalte også at han hadde blitt utsatt for et voldelig overfall mandag, og at han ikke hadde fått tak i Bagger, sier Jensby til avisa.

Bagger hadde da fortalt Jensby at han var på forretningsreise i USA. Men det stemte ikke. Bagger hadde dratt til Dubai.

KIL-investoren skaffet seg livvakt

Jensby ble oppringt i sitt hjem i Kongsvinger. Han begynte med en gang å undersøke hvor direktøren befant seg, og fant raskt ut at han hadde forsvunnet.

Deretter dro han til København, og begynte å granske Baggers virksomhet. Søndag fant han ut at direktøren hadde et hemmelig kontor på et hotell i nærheten av selskapets hovedkvarter i Danmark, og at han trolig har bedratt selskapet for 500 millioner danske kroner, noe som tilsvarer omtrent 610 millioner norske kroner.

Jensby har selv leid inn en sikkerhetsvakt.

Ingen vet hvor Stein Bagger nå befinner seg.

MÅTTE SLÅ SELSKAPET KONKURS: Asger Jensby har kommet i en uheldig situasjon. Foto: POLFOTO/STELLA PICTURES
MÅTTE SLÅ SELSKAPET KONKURS: Asger Jensby har kommet i en uheldig situasjon. Foto: POLFOTO/STELLA PICTURES Vis mer

Ifølge Politiken kan ha leve i skjul i flere måneder før politiet aktivt begynner å leite etter ham, fordi han nå formelt bare er mistenkt og ikke siktet eller tiltalt.

Politiken skriver også at IT Factory skylder Danske Bank 350 millioner danske kroner og Nordea har 23 millioner.

Omstridt talsmann

Hells Angels-talsmann Jørn «Jønke» Nielsen vet selv hvordan det er å leve på flukt.

I 1984 drepte han Henning Norbert Knudsen som var president i motorsykkelklubben Bullshit. Etter drapet flyktet han til Kanada, og ble i mellomtiden dømt til 16 års fengsel. I 1998 dro han tilbake til Danmark og påbegynte soningen.

Sent i 2007 var han involvert i en voldsepisode på Nørrebro i København. Han hevder at han ble overfalt, men han ble selv pågrepet for overfallet og måtte sitte i varetekt fram til oktober i år. Saken er ikke avgjort i retten.

BEDRAGERIMISTENKT: Stein Bagger. Foto: POLFOTO/STELLA PICTURES
BEDRAGERIMISTENKT: Stein Bagger. Foto: POLFOTO/STELLA PICTURES Vis mer