Hells Angels-medlem nekter skyld

HOKKSUND (NTB): Hells Angels-mannen som er tiltalt for å ha skutt og drept Bandidos-medlemmet Jan Krogh Jensen, nektet enhver befatning med drapet da rettssaken startet i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Den kvelden var jeg i Eiker for å hente lodd til et klubbtreff i Trondheim, forklarte 31-åringen.

Det danske Bandidos-medlemmet Jan Krogh Jensen ble skutt og drept, nettopp i Nedre Eiker, kvelden mandag 15. juli 1996. Med på turen var blant andre det danske Bandidos-medlemmet Michael Garcia Lerche Olesen.

I slutten av august 1996 ble drammenseren siktet for drapet. Siden har han konsekvent nektet å svare på spørsmål fra politiet om saken. Heller ikke i fengslingsmøtene i Oslo forhørsrett har HA-medlemmet sagt et eneste ord. Da rettssaken startet i Eiker, Modum og Sigdal herredsrett i dag, gjorde han imidlertid helomvending.

- Jeg stoler mer på rettsvesenet enn politiet, og velger det minst verste av to onder; nemlig å gi min versjon av saken, sa han.

Var i Eiker

Utskrift av tiltaltes mobiltelefonsamtaler har knyttet ham til drapsstedet. Dette har vært ett av påtalemyndighetens sterkeste kort mot 31-åringen.

Da drammenseren ble avhørt som vitne den 31. juli 1996, sa han at han var i MC Norways (nå Hells Angels Oslo) klubblokaler i Strømsveien i Oslo hele den kvelden da drapet skjedde. Mobiltelefonen hans var da slått av.

- Jeg løy fordi jeg ikke ville bli blandet inn i saken. Jeg visste jo hva som hadde skjedd den kvelden, forklarte 31-åringen.

Begrunnelsen fikk aktor, statsadvokat Kristian Nicolaisen, til å påpeke at det var påfallende at HA-medlemmet har ventet med å forklare seg helt til nå når han er kjent med alle bevis i saken.

Ringte om sykkelen

Han ga følgende forklaring på hvorfor han selv og hans mobiltelefon befant seg i Eiker kvelden da skuddene falt:

- Jeg var der for å hente lodd hos en kamerat som vi skulle selge på et klubbtreff i Trondheim. Jeg hadde tekniske problemer med sykkelen min, og tok flere pauser underveis hvor jeg ringte om problemene, og forsøkte å få tak i kompisen min, sa han.

Hvorfor han senere på kvelden ringte to telefoner til ham som regnes som den norske HA-presidenten i Trondheim, kunne imidlertid 31-åringen ikke gi noe klart svar på.

- Det var vel om sykkelproblemene det og, resonnerte han seg fram til.

Svaret fikk aktor til å spørre om det er sånn at det er naturlig å ringe en mann som HA-presidenten om motorsykkelproblemer.

- Ja, han har god greie på sykkel han, svarte 31-åringen.

Taus om HA

31-åringen nektet å svare på spørsmål om interne klubbforhold i Hells Angels. Derfor svarte han heller ikke på spørsmålet om mannen som aktor kalte for HA-presidenten, virkelig er det.

Vedkommende er innstevnet som vitne i rettssaken i morgen. Onsdag er dansken Michael Garcia Lerche Olesen innstevnet som vitne. Han er ett av de mest sentrale Bandidos-medlemmer i Sverige, i samme klubb som Jan Krogh Jensen var medlem av.

Rettssaken er berammet til å vare i 12 dager. På tilhørerplass i rettssalen i Hokksund sitter flere sentrale HA-medlemmer.