Hells Angels rekrutterer høyreekstreme i Kristiansand

8-10 menn i begynnelsen av 20-åra har fått ryggmerker fra Hells Angels i Stavanger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

(Dagbladet): Hells Angels har knyttet til seg et titall personer fra et høyreekstremt miljø i Kristiansand, advarer politiet.

Hells Angels arbeider blant annet på den måten at de etablerer støttegrupper.

- Vi kjenner identiteten til rundt ti personer i 20-årene fra et høyreekstremt miljø i Kristiansand som har fått utdelt ryggmerker fra Hells Angels i Stavanger. HA er ikke etablert her i byen, og vi satser hardt på å forhindre at det skjer, sier politistasjonssjef Ole Hortemo til NTB.

Politiet informerte i dag ordfører Per Sigurd Sørensen om politiets innsats mot et høyreekstremt miljø i byen, og den siste utviklingen med koblinger mellom dette miljøet og den kriminelle MC-banden Hells Angels.

- HA har tatt kontakt med flere av de unge guttene som vi tidligere har fulgt som høyreelstreme. Vi opplever Hells Angels som en kriminell organisasjon, sier Hortemo til Dagbladet.

Redusert

Trendrapporten for ungdomskriminalitet i Kristiansand viser blant annet at det er miljøer i byen med høyreekstreme uttrykksformer. Miljøene preges av vold, rus og bruk av rasistiske symboler, skriver NTB.

- Vi har jobbet aktivt mot dette miljøet i noen måneder, og antallet som kan knyttes opp mot miljøet er betydelig redusert som følge av denne innsatsen. Under dette arbeidet har vi avdekket at noen av de som er igjen har fått jakkemerker fra Hells Angels, sier Hortemo.

Organisert krim

Hortemo sier at Hells Angels fremstår utad som en MC-klubb, men at politiet vet at de også står bak mye kriminalitet.

- Vi frykter at de som nå knyttes til Hells Angels fra det høyreekstreme miljøet i Kristiansand, skal brukes til for eksempel torpedovirksomhet og narkotikaomsetning. Det er en helt annen utfordring å jobbe mot HA, som vi definerer som organisert kriminalitet, enn et lokalt høyreekstremt miljø. De personene vi har oversikt over vil bli fulgt nøye og møtt med nulltoleranse, sier Hortemo.

Kristiansand-ordfører Sørensen sier til fvn.no at folk flest må bidra, blant annet ved ikke å leie ut eller selge lokaler til personer i de aktuelle miljøene.