SØKSMÅL: Rune Olsgaard forteller at Hells Angels har copyright på symbolet sitt, og vil gå til søksmål mot forlaget. Foto: Otto von Münchow
SØKSMÅL: Rune Olsgaard forteller at Hells Angels har copyright på symbolet sitt, og vil gå til søksmål mot forlaget. Foto: Otto von MünchowVis mer

Hells Angels saksøker forlag etter spøk

Forlaget brukte HA-symbol i en brosjyre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hells Angels vil saksøke Pax Forlag for misbruk av motorsykkelklubbens symbol.

I brosjyren der kundene skal fylle inn navn, adresse og hvilke bøker de ønsker å kjøpe, står det at Hells Angels dekker portoen. Ved siden av teksten står HA-symbolet formet som et frimerke.

- Dette var bare et forsøk på spøk fra vår side, sier informasjons- og markedssjef i Pax Forlag, Alexander Opsal, til Adresseavisen.

Men Hells Angels trekker ikke på smilebåndet og truer med søksmål.

- Vi kommer til å saksøke dem. Hells Angels har copyright på symbolet sitt, og vi aksepterer ikke at det vannes ut. Dette er ikke greit i det hele tatt, sier talsmann for Hells Angels, Rune Olsgaard, til avisen.

Opsal forklarer at de har som tradisjon å sette forskjellige navn og organisasjoner som betalere av portoen, for å ha en litt fleipete tone på brosjyren.

- Tidligere har både engleskolen til Märtha Louise, Karl Marx, Angela Merkel og Jonas Gahr Støre vært oppført som portobetalere. Vi ser at dette med Hells Angels ikke er så morsomt, sier Opsal som ikke ønsker å kommentere trusselen om søksmål fra motorsykkelklubben.

Han legger til at de pleier å la noen som er aktuelle i nyhetsbildet stå som portobetalere på brosjyren.

- Årsaken til at vi har satt opp Hells Angels nå, er at vi har gitt ut boken som Hunter S. Thompson skrev om MC-klubben i 1965, forklarer Opsal.

(NTB)