Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hells Angels-sjef erklærte seg delvis skyldig

Omfattende sak i Trondheim.

TILTALT: Leif Ivar Kristiansen, antatt leder for Hells Angels i Norge, møtte i retten i dag. Arkivfoto: Tom E. Østhuus
TILTALT: Leif Ivar Kristiansen, antatt leder for Hells Angels i Norge, møtte i retten i dag. Arkivfoto: Tom E. Østhuus Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den antatte Hells Angels-lederen Leif Ivar Kristiansen (51) erklærte seg bare delvis skyldig da narkorettssaken mot ham og fire andre menn startet i Sør-Trøndelag tingrett mandag.

Det var omfattende sikkerhetstiltak da rettssaken startet. Alle tilhørere måtte gjennom metalldetektor og legitimere seg. Det var ingen uniformerte Hells Angels-medlemmer blant tilhørerne.

I 2009 beslagla politiet etter omfattende spaning et parti med 9,9 kilo hasj som skulle til Trondheim. Politiet mener Kristiansen var bakmann og den som hadde bestilt hasjpartiet.

Han er også tiltalt for å ha truet til seg nesten en halv million kroner fra to av de andre tiltalte i saken, som erstatning for det beslaglagte hasjpartiet.

Han er også tiltalt for å ha overlevert 1 kilo hasj til to av de andre tiltalte i Hells Angels-lokalene i Trondheim. Disse tre er tiltalt for å tilhøre en organisert kriminell gruppe, paragraf 60.

Kristiansen vedgikk overdragelse av 3 kilo hasj, og vedgikk også straffskyld for oppbevaring av narkotika. Men han avviste blankt tiltalepunktet om å tilhøre en organisert kriminell gruppe, og nektet også for å ha truet til seg penger av de to andre medtiltalte.

To menn fra Oslo er tiltalt for å ha skaffet og overlevert hasjpartiet. De erkjente straffskyld.

Kristiansen er også tiltalt for å ha truet innehavere av piercing- og tatoveringsbedrifter som konkurrerte med hans egen tatoveringsbedrift.

Det er innkalt rundt 40 vitner i saken, som etter planen vil vare til slutten av april.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media