Hells Angels-sjef får ikke ny sak

Torkjel Alsaker ble dømt til 16 års fengsel for bombeattentat i Drammen.

DREPT: En kvinne ble drept og det ble gjort skader for flere hundre millioner kroner i attentatet mot Bandidos-hovedkvarteret i Drammen i 1997. 
Foto: Henning Lillegård
DREPT: En kvinne ble drept og det ble gjort skader for flere hundre millioner kroner i attentatet mot Bandidos-hovedkvarteret i Drammen i 1997. Foto: Henning Lillegård Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Torkjel Alsaker får ikke saken sin gjenopptatt, etter at han ble dømt til 16 års fengsel for et bombeattentat i Drammen. Det har Kommisjonen for gjenopptakelse av straffesaker avgjort.

Alsaker ble i 2003 dømt i Borgarting lagmannsrett til fengsel i 16 år for å ha medvirket til å sprenge Bandidos-hovedkvarteret i Drammen i lufta i 1997. En kvinne, som tilfeldigvis kom kjørende fordi i bil, ble drept. Det ble gjort skader for flere hundre millioner kroner.

Alsaker ble på det aktuelle tidspunktet av politiet omtalt som Hells Angels-president.

Advokat Øivind Elseth begjærte i 2007 saken mot Alsaker gjenopptatt. Han begrunnet dette med nye bevis, og at særlige forhold gjorde det tvilsomt om dommen var riktig, samt at tungtveiende hensyn tilsa at spørsmålet om klientens skyld ble prøvd på nytt. Elseths omfattende begjæring er oppsummert i åtte punkter. Advokaten pekte også på at klienten ble frifunnet i Drammen tingrett i en grundig dom.

HemmeligAlsaker skulle via en person som vitnet i lagmannsretten, ha gitt motorsykkelklubben Schrewdrivers ved Hamar ordre om å iverksette en aksjon mot Bandidos i Drammen. Dette ble lagt til grunn i dommen i lagmannsretten. Schrewdrivers var på det tidspunktet angivelig på vei til å bli fullverdige medlemmer av Hells Angels.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer