Hells Angels-sjef «Leifen» pågrepet på gata i Oslo

Storrazzia mot tattoo-sjapper i tre byer og HA-hovedkvarteret i Trondheim.

Arkivfoto: TOM E. ØSTHUUS
Arkivfoto: TOM E. ØSTHUUSVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Har du bilder fra politiaksjonene i dag? Send mms til 2400 eller epost til 2400@db.no

(Dagbladet): Leif Ivar «Leifen» Kristiansen (51), som regnes som sjefen for Hells Angels i Norge, ble i dag pågrepet i Oslo.

Det skjedde i forbindelse med en stor politiaksjon mot tre butikker i Tattoo World-kjeden i Trondheim, Tromsø og Lillehammer. Samtidig tok politiet seg inn i HA-borgen på Trolla i Trondheim.

- Leif Ivar Kristiansen er pågrepet og siktet for blant annet heleri og brudd på ligningsloven i forbindelse med driften av tatoveringsforretningene. Stedene som er ransaket er en del av Hells Angels-systemet, men det er Kristiansen som er den sentrale personen i denne saken, sier politioverbetjent Egil Gabrielsen ved seksjon for organisert kriminalitet i Sør-Trøndelag politidistrikt til Dagbladet.

Ifølge Adressa.no var det rom som Kristiansen disponerte som ble ransaket hos Hells Angels på Trolla.

Kristiansen er allerede tiltalt i en større narkotika- og trusselsak som er berammet i retten 28. mars. Denne rettssaken vil gå som planlagt, før det eventuelt vil bli utarbeidet en ny tiltale mot Kristiansen for den påståtte økonomiske kriminaliteten.

Hells Angels-profilen er formelt oppført som daglig leder og innehaver i enkeltmannsforetaket «Tattoo World Norge Leif Kristiansen» og NUF-registrerte «Tattoo World Norge Ltd».

Flere andre personer er i dag avhørt som vitner i den ferske helerisaken, men kun Kristiansen har status som siktet. Politiet har foreløpig ikke oversikt over beslagene som er gjort.

- Aksjonen er ennå ikke avsluttet, sier Gabrielsen.

«Leifens» advokat, Morten Furuholmen, var i ettermiddag ikke tilgjengelig for kommentar.

Det var i ettermiddag ikke klarlagt om Kristiansen, som nå er i oslopolitiets varetekt, vil bli framstilt for varetektsfengsling.

51-åringen er tidligere straffedømt en lang rekke ganger, blant annet for vold, trusler og nettopp heleri og skatteunndragelser.