Hells Angels-sjefen i storslagsmål i fengsel

Den tidligere tungvektsbokseren er nå satt på isolat.

I ISOLAT: Hells Angels-sjefen Frank Hanebuth er satt i isolat etter at han begynte å slåss med andre medfanger. Foto: EPA/Montserrat T. Diez/NTB Scanpix
I ISOLAT: Hells Angels-sjefen Frank Hanebuth er satt i isolat etter at han begynte å slåss med andre medfanger. Foto: EPA/Montserrat T. Diez/NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den antatte Europa-sjefen for Hells Angels, Frank Hanebuth, er satt i isolat på en høyrisikoavdeling etter et slagsmål med andre medfanger i fengselet Centro Penitenciario de Palma på Mallorca.

Tatt i massiv razzia Det melder flere spanske og tyske medier i dag, blant annet Ultima Hora.

Den notorisk kriminelle Hanebuth, som tidligere er omtalt som Tysklands farligste mann, ble pågrepet i en luksusvilla til rundt 20 millioner kroner under en massiv razzia mot Hells Angels på den spanske ferieøya.

Over 200 politifolk aksjonerte 24. juli mot hele 31 hus samtidig etter at Hells Angels skal ha åpnet en ny avdeling på Mallorca bestående av høytstående medlemmer fra Tyskland.

16 personer sitter nå fengslet etter aksjonen, der totalt 25 først ble pågrepet - blant annet en lokal politimann.

Risikerer 23 års fengsel Den spanske avisa Ultima Hora skriver at den tidligere tungvektsbokseren ble vurdert som for farlig av fengselsdirektør Gustavo Villas.

Hanebuth risikerer nå 23 års fengsel for organisert kriminalitet, hallikvirksomhet, hvitevasking, utpressing og brudd på narkotikalovgivningen.

Klubben skal ha tjent store penger på presse rike utlendinger med feriebolig på Mallorca til å betale dyre «beskyttelsespenger». Hvis utlendingene nektet å betale, skal klubben ha kommet med trusler mot deres slektninger.

De skal også systematisk ha tvunget prostituerte til å legge seg under kniven og få utført plastisk kirurgi «for å gjøre produktet mer attraktivt».

MASSIV RAZZIA: Her går spanske spesialpolitistyrker til aksjon mot et av de 31 hjemmene de samtidig stormet i den massive politiaksjonen mot Hells Angels på Mallorca. Foto: EPA/Spanske myndigheter/NTB Scanpix
MASSIV RAZZIA: Her går spanske spesialpolitistyrker til aksjon mot et av de 31 hjemmene de samtidig stormet i den massive politiaksjonen mot Hells Angels på Mallorca. Foto: EPA/Spanske myndigheter/NTB Scanpix Vis mer