MC-FANTASTER: Presidenten for den rivaliserende MC-banden Bandidos forstår ikke hvorfor Hells Angels oppretter en støttegruppe for barn. Foto: SCANPIX
MC-FANTASTER: Presidenten for den rivaliserende MC-banden Bandidos forstår ikke hvorfor Hells Angels oppretter en støttegruppe for barn. Foto: SCANPIXVis mer

Hells Angels starter MC-klubb for barn

Bandidos: - Hva skal de bruke 14-15-åringer til?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): I dag lanserte den danske greina av motorsykkelklubben Hells Angels støtteforeningen Viking Defence League, som er rettet mot barn under 18 år, melder Politiken.dk.

Foreningen er for folk som er for unge til å bli medlemmer i selve Hells Angels, eller støttegruppen AK81, hvor MC-klubben rekrutterer medlemmer fra.

- Snuse på miljøet- Vi tar ikke inn folk under 18 år i AK81. Så det er et sted for de som kanskje er litt for unge til å bli AK81'ere, eller folk som bare vil støtte oss litt. Slik kan de komme inn og snuse litt på miljøet, sier talsmann for Hells Angels, Jørn Jønke Nielsen, til B.T.

Et medlemskap koster 300 danske kroner.

MC-foreningen for unge har allerede fått sin egen side på det sosiale nettverksstedet Facebook, ifølge B.T.

Så langt har den fått nærmere 500 fans.

- Det er jo skolebarnPolitiet er bekymret over den nye foreningen.

- Nå velger de bevisst å rekruttere helt ned i 14-15-årsalderen. Barn ser ikke konsekvensen av det de blir en del av, eller stiller kritiske krav til omgivelsene sine. Det er meget stor fare for at de ender opp i kriminalitet og blir en del av de væpnede konflikter som skjer akkurat nå, sier Kim Kliver, sjef for Rikspolitiets Nasjonale Etterforskningssenter.

- Det er klart grunn for en preventiv innsats i skolene. Det er jo skolebarn, dette her.

Medlemmer i den rivaliserende MC-banden Bandidos forstår ikke hva så unge mennesker har å gjøre i en motorsykkelklubb.

Bandidos tar avstand- Dette tar jeg helt klart avstand fra, sier president i Bandidos, Jim Tinndahn, til Politiken.dk, og legger til at man må være fylt 21 år for å bli medlem i Bandidos.

- Jeg har selv barn, og kunne ikke tenke meg at de startet noe som helst som femtenåringer. Det er en motorsykkelklubb. Hva skal de bruke 14-15-åringer til? De har ikke engang førerkort.

I det danske Folketinget er det stor enighet om å fordømme Hells Angels' barneforening.

Justisminister Lars Barfoed har uttalt at han er «parat til å se på alle de muligheter vi har for å forhindre en rekruttering til kriminelle miljøer».