Hells Angels til Telemark

MC Norway i Skien er blitt fullverdige medlemmer i Hells Angels.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fra før har Hells Angels avdelinger i Trondheim, Stavanger, Hamar og Oslo.

- Jeg kan bekrefte at vi er tatt opp i Hells Angels. Det betyr at vi er tatt opp i verdens største og beste motorsykkelklubb, og det synes vi er fantastisk, sier talsmann for klubben, Sten Roger Nordberg, til Telemarksavisa.

Under en razzia i klubblokalene i Skien tidligere i år fant politiet vaktlister som viste at klubbens medlemmer sto til tjeneste for fullverdige Hells Angels-medlemmer døgnet rundt. MC Norway skal blant annet ha stått for vakthold ved andre klubber, servering og transportoppdrag.

Politiinspektør Harald Moholt i Sør-Trøndelag politidistrikt, som har spesialisert seg på MC-kriminalitet, mener medlemskapet i Hells Angels er oppnådd ved ulovlig virksomhet.

- Å tro at klubben i Skien er tatt opp som medlem på grunnlag av lovlige gjøremål er som å tro på julenissen, sier han.

- Under MC-krigen fra 1992 til 1997 kunne vi omtrent bare snu oss etter hvor det smalt. Nå driver de med kriminalitet i det skjulte, som tyveri, heleri, narkotika og torpedovirksomhet. Derfor må vi jobbe på en helt annen måte. Vi må ta i bruk utradisjonelle etterforskningsmetoder. Disse metodene er på full fart inn i politiet, og flere kurses disse i nå, sier Moholt.

Han ønsker ikke å kommentere hva metodene går ut på.

(NTB)

HELVETES ENGLER:</B> Ingen tror at MC Norway har blitt med i Hells Angels uten å begå alvorlig kriminalitet. Bildet er fra en politirazzia i mai.