Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hellstrøm slutter etter Bagatelle-konflikt

Eyvind Hellstrøm slutter i gourmetrestauranten etter 27 år. Årsaken er en konflikt med eier Christen Sveaas.

SLUTTER: Etter 27 år i Bagatelle har Eyvind Hellstrøm bestemt seg for å si opp jobben sin i restauranten. Her fra en oppvisning på restauranten Credo i Trondheim. 
Foto: Tom E. Østhuus, Dagbladet.
SLUTTER: Etter 27 år i Bagatelle har Eyvind Hellstrøm bestemt seg for å si opp jobben sin i restauranten. Her fra en oppvisning på restauranten Credo i Trondheim. Foto: Tom E. Østhuus, Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
Stjernekokken Eyvind Hellstrøm forlater restauranten Bagatelle etter 27 år.

En konflikt med eieren Christen Sveaas er grunnen, skriver Dagens Næringsliv.

Hellstrøm startet livsverket Bagatelle i 1982. Restauranten er kjent som et av de kulinariske flaggskipene i Norden og har opparbeidet seg to stjerner i den anerkjente matguiden Michelin.

Vil lage mer tv
Hellstrøm er for tiden mest kjent som kokken som «Rydder opp» i restaurantbransjen på TV3.

- Det er en konsekvens av en langvarig konflikt mellom hovedaksjonær Christen Sveaas og meg selv, sier Hellstrøm til Dagens Næringsliv.

Hellstrøm, som også snart er aktuell i det nye kokkeprogrammet «Masterchef», sier at han ønsker å lage mer TV, men at det ligger i kortene at han kommer til å åpne en ny restaurant. Han jobber også med et bokprosjekt med Ingrid Espelid Hovig.

Inviterer ikke Sveaas til julelunsj
Christen Sveeas kom inn på eiersiden i Bagatelle i 1996. Hellstrøm forklarer til avisa at konflikten har gått ut på at de ansatte ikke har fått tatt del i den økonomiske suksessen til restauranten.

Hellstrøm hevder videre at Sveaas alltid har ønsket tre stjerner i Michelin-guiden, men har ikke vært villig til å betale for det.

- Han har stukket kjepper i hjulene for meg, sier Hellstrøm.

Stjernekokken har sin siste arbeidsdag 31.12 2009. Den 21. desember skal han ha en årlig julelunsj med de ansatte. Der er ikke Sveeas invitert, gjør Hellstrøm det klart i sitt oppsigelsesbrev.

Dagbladet har så langt i dag ikke lykkes å komme i kontakt med Sveaas. Heller ikke styreleder i Bagatelle, Bent Ove Pedersen, har svart på Dagbladets henvendelser.

FÅR SKYLDA: Bagatelle-eier Christen Sveaas.

FOTO: SVEINUNG UDDU YSTAD / Dagbladet
FÅR SKYLDA: Bagatelle-eier Christen Sveaas. FOTO: SVEINUNG UDDU YSTAD / Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media