Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Helly Hansen er ute av kontroll

- Det er krise for Helly Hansen. De har pengeproblemer og er i brudd med låneavtalene, sier kredittanalytiker Lars Kirkeby.

Ex. konsernsjef Peter Sjölander: Har forlatt et selskap som taper penger i bøtter og spann. Foto: Jørgen Hyvang, Finansavisen.
Ex. konsernsjef Peter Sjölander: Har forlatt et selskap som taper penger i bøtter og spann. Foto: Jørgen Hyvang, Finansavisen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): 4. kvartal 2014 ble et mareritt for Helly Hansen. Med en negativ kontantstrøm på 365 millioner, nettoresultat på minus 148 millioner og brudd på låneavtaler er det krise i selskapet, skriver Finansavisen onsdag.

Lampene blinker rødt - Det føles godt å slutte når alle lampene lyser grønt, sa Helly Hansens avtroppende konsernsjef Peter Sjölander til Finansavisen for fem uker siden. Ifølge gårsdagens rapporterte kvartalstall er lampene ikke grønne. De er røde, alarmerende røde.

Ute av kontroll «Helly Hansen er i en utfordrende situasjon med svak kostnadskontroll, arbeidskapital fullstendig ute av kontroll, desperat behov for likviditet og seriøst brudd med lånebetingelsene», skriver kredittanalytiker Lars Kirkeby i Nordea Markets, som var tilrettelegger for Helly Hansens obligasjonslån.

- Det er krise for Helly Hansen. De har pengeproblemer og er i brudd med låneavtalene, slår Kirkeby fast.

Pengene renner ut Ifølge Finansavisen endte 2014 med en negativ kontantstrøm på 439 millioner, sammenlignet med en positiv kontantstrøm på 160 millioner kroner året før. Nå er kontantbeholdningen til klesprodusenten negativ med 101 millioner kroner, og de er i brudd med både bankenes og obligasjonseiernes lånebetingelser.

Peter Sjölander, som eier 1,5 prosent av selskapet, besvarte ikke Finansavisens henvendelse i går.

Flere nyheter Rekordrask kjemperabatt - kuttet prisen med 6 mill.
Treroms leilighet steg 1,1 millioner på fire måneder
Spår fortsatt vekst i boligmarkedet

Hele Norges coronakart