HANDEL: Wilhelm Matheson ble satt inn som finansdirektør tidligere i år, og har brukt de siste månedene på å få kontroll på finansene i Helly Hansen. Han mener det ser langt lysere ut i dag. Foto: Jørgen Hyvang / Finansavisen
HANDEL: Wilhelm Matheson ble satt inn som finansdirektør tidligere i år, og har brukt de siste månedene på å få kontroll på finansene i Helly Hansen. Han mener det ser langt lysere ut i dag. Foto: Jørgen Hyvang / FinansavisenVis mer

Helly Hansen tapte en halv milliard i fjor

Oppryddingen har kostet og goodwill for flere hundre millioner kroner ble skrevet ned til null.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): I mars ble det kjent at det tradisjonsrike selskapet hadde tapt store summer på valuta, kostnadene var ute av kontroll og det var brudd med alle lånebetingelser.

Omsetningen havnet på rundt 2,1 milliarder kroner, men tapte ifølge Finansavisen 148 millioner kroner på driften.

Enda verre Nå viser regnskapstallene i morselskapet til Helly Hansen, Teodin Acquico, at det bare var litt av sannheten.

På toppen kommer en nedskrivning av goodwill på 390 millioner kroner, og 2014-regnskapene gjøres opp med 537 millioner kroner i minus, skriver Finansavisen i dag.

Siden Ontario Teachers Pension Plan (OTPP) kjøpte selskapet fra oppkjøpsfondet Altor for snaut 2 milliarder kroner i august 2012, er det akkumulerte tapet på 630 millioner kroner, skriver avisen.

Nå mener finansdirektør Wilhelm Matheson at fremtiden ser langt lysere ut.

- Når selskapet har snudd trenden, og kjøpesummen kan forsvares, vil dette reverseres, påpeker Matheson.

Langsiktig eier - OTPP har tro på selskapet. De vil være der og backe oss opp. De har en plan for Helly Hansen, sier finansdirektøren.

- Vi har kvittet oss med det store varelageret og refinansiert selskapet. I tillegg har vi en topplinjevekst på 17 prosent så langt i år. 6 - 7 prosent er organisk vekst, og resten er valutaeffekt. Arbeidskapitalen er redusert med 200 millioner kroner siden 31.  - , sier Matheson til avisen.

OTPP forvalter totalt 150 milliarder dollar, men ble tatt på sengen av all den negative omtalen i mars. Nå kan de i større grad konsentrere seg om utviklingen av Helly Hansen, men regnskapene skal like fullt sendes inn til Brønnøysund, skriver Finansavisen.

Flere økonominyheter Én av tre har ikke peiling
Nedtur på Wall Street for syvende dag på rad
Kraftig nedgang i Kinas handel med utlandet