Helmut Kohls kone begikk selvmord

BERLIN (Dagbladet): Hennes ensomme liv i totalt mørke, avhengig av sterke smertestillende tabletter, drev Hannelore Kohl (68) til å begå selvmord. Ekskansler Helmut Kohl opplevde i går det hardeste slaget i sitt liv. I 55 år hadde han og Hannelore vært et par.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hannelore Kohl hadde nøye planlagt sitt selvmord, som skjedde i familiens villa i Ludwigshafen. På grunn av en uhelbredelig lysallergi som hun ble påført under en penicillinkur for sju år siden, hadde hun ikke vært i stand til å forlate huset annet enn i nattemørke de siste 15 månedene.

Overdose piller

Ifølge den tyske avisa B.Z. tok Hannelore sitt liv med en overdose piller.

Hun etterlot seg flere brev til ektemannen, de to sønnene Walter og Peter og til nære venner, der hun forklarte at hun ikke lenger så noe håp om et verdig liv.

Sykdommen hadde forverret seg dramatisk i den seinere tid, trass i at hun hadde søkt legehjelp i flere land. Hun var ikke i stand til å delta i bryllupet til yngstesønnen Peter Kohl i Istanbul i mai.

- Det er utelukket at hennes død skyldes annet enn selvmord. Obduksjon er ikke nødvendig, sa statsadvokat Lothar Liebig.

Død lenge

Hannelore Kohl hadde åpenbart ligget død en stund da hun ble funnet klokka 11.15 i går av kona til ekteparets privatsjåfør, som kom for å gjøre reint i villaen i Ludwigshafen-bydelen Oggersheim. Ekskansler Kohl oppholdt seg i Forbundsdagen i Berlin da han fikk dødsbudskapet.

Trofast sto Hannelore ved ektemannens side, også i valgnederlaget i 1998 og under opprullingen av korrupsjonsskandalen som førte til at han måtte gi fra seg vervet som æresformann i det kristelig-demokratiske partiet (CDU).

- Bak husets fire vegger var hun samtidig en hard kritiker når hun mente at jeg hadde dummet meg ut eller fornærmet folk, har ekskansleren fortalt.

Hannelore Kohl er karakterisert som tyskernes mest undervurderte kvinne.

ORKET IKKE MER: Helmut Kohls kone Hannelore tok i går sitt eget liv etter flere år i mørke. Hun eterlot seg flere brev til sønnene og ektemannen gjennom 41 år.